Ultima oră

Numarul dosarelor noi de insolventa se va tripla in 2009

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 526 vizualizări
Numarul dosarelor noi de insolventa va creste cu 300% pina la sfirsitul anului 2009, comparativ cu anul 2007, cind s-au inregistrat circa 8.000 de dosare noi, a declarat ieri presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), avocatul Arin Stanescu.

Potrivit acestuia, pina la data de 1 septembrie au fost deschise circa 15.500 de dosare noi de insolventa. "Anul acesta au fost deschise, pina la data de 1 septembrie, un numar record de dosare, de circa 15.500, dupa ce in tot anul 2008 au fost doar 14.500, iar in 2007, circa 8.000. Astfel, pentru tot anul 2009, ne asteptam la o crestere cu 300%, comparativ cu anul 2007", a explicat Arin Stanescu, prezent la Ziua Evaluatorilor din Romania. Potrivit acestuia, o interventie din partea statului pentru salvarea societatilor aflate in aceasta situatie ar fi benefica daca s-ar realiza la nivelul companiilor mari. "Interventia statului trebuie sa fie clara si limitata, mergind numai pe intreprinderile mari. Astfel, se va asigura salvarea multor locuri de munca", a mai spus presedintele UNPIR. Stanescu declara in luna aprilie ca dupa primul trimestru din 2009, numarul dosarelor noi de insolventa a crescut cu 50% fata de perioada similara din 2008, ajungind la aproximativ 5.000. Acesta a spus ca cele mai multe firme implicate in procedura de insolventa sint din domeniile comertului, constructiilor si productiei industriale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.