Ultima oră

Pompierul cazut la datorie va fi comemorat

Raluca Manolache
10 sep 2009 981 vizualizări
Este vorba de maiorul Liviu Mihalache care a cazut la datorie pe 8 februarie 2000, în urma unui incendiu produs in Focsani

Ziua Pompierilor din Romania, care se serbeaza in fiecare an la 13 septembrie, va fi marcata si in Vrancea. Anul acesta se implinesc 161 ani de la batalia din Dealul Spirii, cind cei 166 de neinfricati ostasi din Roata de Pompieri a Capitalei, in frunte cu bravul capitan Pavel Zaganescu, au infruntat in 1848 puternica forta straina venita sa infringa miscarea revolutionara. Astfel, de la ora 12.30 la cimitirul din satul Colacu, comuna Valea Sarii, va avea loc o ceremonie comemorativa si o slujba religioasa la mormintul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, cazut la datorie in data de 08 februarie 2000, in urma unui incendiu produs pe strada Mare a Unirii din Focsani. Atunci Liviu Mihalache a fost rapus de fumul inecacios si gazele din subsolul unui bloc incendiat. "Faptele sale, pretul pe care l-a platit pentru abnegatia cu care s-a aruncat in lupta cu focul, face ca maiorul post mortem Liviu Mihalache sa devina un simbol pentru toti pompierii vrinceni, sa-l pretuim pe cit merita si sa intelegem ca pentru un pompier jertfa suprema este aproape in oricare dintre misiunile cotidiene, incit se poate spune ca nu doar profesionalismul, priceperea si daruirea sa se afle necontenit in slujba semenilor ci «insasi viata»", spun colegii pompieri. De asemenea, miine, la sediul ISU Vrancea se vor prezenta mesajele de felicitare in cinstea Zilei Pompierilor din Romania, vor fi premiati cistigatorii concursurilor sportive, se vor desfasura unele exercitii demonstrative si se va organiza "Ziua Portilor Deschise" pentru toti cei interesati sa vada dotarile institutiei care intervine la urgente. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.