Ultima oră

Infratiri si schimb de arme pe tarimuri afgane

Raluca Manolache
10 sep 2009 811 vizualizări
Militarii vrinceni au reusit sa distruga mitul ca armamentul american este mai sigur si mai precis in comparatie cu cel romanesc u Tragerea cu mitraliera cal. 12,7 mm a fost impresionanta , a spus americanul John Nielsen

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizata din Focsani (Batalionul 280 Manevra) continua cu brio misiunile din teatrul de operatii din Afganistan. Chiar daca riscurile devin tot mai mari iar misiunile sint tot mai periculoase, militarii romani si cei americani au incercat sa faca schimb de experiente si au executat trageri de lupta. "Si pentru a distruge mitul ca armamentul partenerului american este mai sigur si mai precis si a spori increderea in armamentul nostru, aici, in baza Lagman, Statul Major al Batalionului 280 Manevra a organizat un exercitiu cu trageri de lupta impreuna cu un pluton american al Brigazii Stryker. Astfel, plutonul condus de sublocotenentul Ionut Agache a participat la acest exercitiu in cadrul caruia militarii romani au tras cu toate categoriile de armament ale partenerilor si americanii au tras cu armamentul romanesc", ne-a transmis sublocotenentul Cornelia Popa, ofiterul de relatii publice al Batalionul 280 Manevra. Exercitiul a fost catalogat drept un real succes. "Este o experienta unica. Am mai executat misiuni in comun cu acest pluton american dar aceasta tragere ne ajuta sa ii cunoastem mai bine pe omologii nostri, lucru care ne va ajuta pe viitor sa sporim gradul de interoperabilitate. Iar faptul ca am demonstrat de atitea ori partenerului ca sintem o forta NATO formata din militari profesionisti, cumulat cu exercitiul de astazi (ieri "" n.r.), ne da incredere mai mare ca vom indeplini cu succes fiecare misiune primita", a declarat sublocotenentul Ionut Agache. Militarii si-au prezentat reciproc caracteristicile armamentului din dotarea plutonului, principiile de functionare si au povestit despre performantele fiecarei arme in parte.


Mitraliera M16 a facut furori


In cadrul exercitiului, locotenentul John Nielsen a mers cu HMMVW-ul plutonului romanesc. "A fost foarte frumos, extraordinar! Am gasit un aliat entuziast si speram sa intarim aceasta colaborare pe viitor. Astept cu nerabdare sa particip la alte exercitii de acest gen. Tragerea cu mitraliera cal. 12,7 mm a fost impresionanta", a spus John Nielsen. Militarii romani au fost impresionati cel mai mult de mitraliera M16 cu care au avut ocazia sa traga. "Am reusit sa ne cunoastem mai bine si sa ii convingem ca sintem la fel de buni ca ei. Tragerea cu alte categorii de armament a fost cu adevarat interesanta", spune plutorierul Renato Barbu. Dupa acest schimb de experienta, comandantul Batalionului 280 Manevra, locotenent-colonel Iuri Tanase, a marturisit ca este mindru de militarii pe care ii conduce. "Vreau sa imi exprim satisfactia in legatura cu reusita acestui exercitiu. Ceea ce ne-am planificat, am reusit sa realizam. Mai mult decit atit, am reusit sa aratam ca armata romana are resursele necesare sa asigure stabilitate si securitate in regiune. Disciplina si munca in echipa sint coloana vertebrala intr-un astfel de domeniu si sint mindru de militarii batalionului a caror pregatire este de virf ", a precizat Iuri Tanase. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.