Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 05.09.2009:

Ziarul de Vrancea
5 sep 2009 586 vizualizări
Justitie si umilinta: Tribunale cu bulina rosie; Udrea ii face nota de plata "nulitatii" Gusa - "a mancat gratis la masa sotului meu ; Banii traficantilor, pierduti de oamenii legii; Incalzirea globala muta granite si aprinde conflicte pe intreaga planeta

Banii traficantilor, "pierduti" de oamenii legii. Patru cetateni turci, condamnati in 2007 la 10 ani de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc, se judeca de trei ani cu statul roman pentru a-si recupera banii care le-au fost confiscati in momentul arestarii. Doar jumatate din suma respectiva a ajuns insa la Trezorerie. Restul s-a pierdut undeva, pe drum. Totul a inceput in 2004, cand politistii de la Brigada Antidrog Iasi au oprit in trafic patru cetateni turci asupra carora au fost descoperite 40 de kilograme de heroina plus mari sume de bani: 26.407 de euro, 24.650 de dolari si 2.049 de lei, scrie EvZ.


Udrea ii face nota de plata "nulitatii" Gusa - "a mancat gratis la masa sotului meu". Berceanu le transmite pesedistilor ca "enough is enough". Ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a umilit, la scoala de vara a PD-L, pe consilierul lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, prezentandu-l ca pe o nulitate care cauta de pomana la masa celor bogati si de buna credinta, ea si sotul ei cazand, mai demult, victime acestuia. "In politica sunt tot felul de oameni nepotriviti, de nulitati am vrut sa spun, cu privire la domnul Gusa, pentru ca vorbim de consilierii domnului Geoana care, pentru 13 milioane de euro, merita sa faci figuratie, pentru ca nu poti sa ai un rezultat pozitiv. Dar, pe langa dansii, mai sunt si altii, care au tot felul de roluri, sa ii care mapa, sa ii care geanta (...) sau rolul de raspandac de zvonuri si barfe, pe la televizor, care zilele trecute incerca sa isi aminteasca de unde ne stim". I-a reimprospatat memoria lui Gusa, aducandu-i aminte de unde o cunoaste: "de cand manca gratis la masa sotului meu", a declarat Elena Udrea, potrivit Gandul.


Incalzirea globala muta granite si aprinde conflicte pe intreaga planeta. Granita Uniunii Europene cu Elvetia a fost mutata pasnic, ca rezultat al incalzirii globale si al topirii ghetarilor alpini. In alte parti ale lumii, insa, situatii similare pot duce la conflicte violente. Parlamentul elvetian a adoptat la 19 august o lege prin care deplaseaza vechea granita cu Italia cu pana la 150 de metri in fostul teritoriu al vecinului peninsular. Cu cateva luni in urma, cele doua state formasera un comitet insarcinat cu trasarea unei noi granite in raport cu creasta unui ghetar din apropierea localitatii Zermatt, scrie Cotidianul.


Brasov: Acesta este omul care a gasit 6.000 de euro si i-a predat Politiei! Florea Iorga, de 47 de ani, din comuna giurgiuveana Roata de Sus, este autorul unui gest de mare onestitate, mai rar intalnit in zilele noastre: a gasit intr-o benzinarie din Ungaria o borseta ce continea 6.000 de euro pe care a predat-o Politiei Brasov! Un reprezentant al Sectiei 2 Politie Brasov a predat astazi banii si borseta celui care a pierdut-o. Referitor la acest caz comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, a declarat ca imediat dupa ce au fost sesizati miercuri seara cu privire la acest caz, politistii au luat legatura cu autoritatile maghiare, reusindu-se identificarea celui care reclamase pierderea, scrie Adevarul.


Copilaria a sarit de la sotron la Counter. Jocurile copilariei s-au schimbat de la o generatia la alta. Mult, dar deloc in bine. Iar in era violentei si a falselor valori, piata jocurilor pentru cei mici s-a adaptat. Asa au ajuns robotii cu patru brate in topul vanzarilor si tot asa au disparut sau au fost ingramadite in lazile din gradinite cuburile puzzle. O realitate pe care multi parinti o tolereaza este cea reprezentata simbolic de imaginea copiilor cu ochii afundati in ecranul calculatorului. Si, pe de alta parte, de spatele parasit al blocului, unde rar se mai strang copii sa dea cu piciorul in minge, sa sara coarda si sa joace elasticul sau pur si simplu la o prinselea, scrie EvZ.


Scandalul RODIPET a ajuns la un final dramatic. Angajatilor firmei de difuzare a presei din Bucuresti li s-a restrictionat accesul in societate. Salariatii RODIPET nu vor mai difuza presa de maine, deoarece li s-au dezactivat cartelele de pontaj, prin care acestora li se permitea accesul in firma. Desi Alex Swis, unul dintre sefii arabi ai nou infiintatei Network Press Concept SA, ne-a infirmat ca ar avea vreun amestec in aceasta poveste, doar conducerea societatii ar fi putut lua o asemenea decizie, scrie Cotidianul.


Politist@yahoo.com. Zeci de mii de romani au scapat de drumuri inutile si de luni de asteptare pentru rezolvarea problemelor lor. Raspunsul politiei a venit prompt pe messenger."Buna ziua, sunt Alexandra si as vrea sa stiu unde pot reclama un furt de identitate. Lucrez la o companie multinationala si am in lista de messenger id-urile a aproape 300 de clienti. Mi-a fost «spart» messengerul, iar cel care a facut asta a trimis mesaje false catre toti clientii. Va rog sa ma ajutati." Asa suna unul dintre mesajele primite de "politistii de la Capitala", care, de aproape o luna, au o noua ocupatie: discuta pe mess cu cetateanul, scrie EvZ.


Justitie si umilinta: Tribunale cu bulina rosie! Ca sa imparti dreptatea cum si cui se cuvine trebuie ca judecatorul, ca si alte categorii, precum medicii, sa lucreze fara stresul inexistentei dotarilor corespunzatoare. Asa cum medicul care opereaza nu poate fi concentrat suta la suta pe actul medical daca stie ca s-ar putea sa existe complicatii care nu pot fi rezolvate decat daca sala de operatii si terapia intensiva sunt dotate corespunzator, tot asa si judecatorul. Daca in sala de judecata nu se poate respira, daca nu are timpul necesar sa citeasca toate dosarele care-i sunt repartizate la sedinta, daca stie ca nu mai este hartie pe care sa-si redacteze hotararile sau motivarile, daca trebuie sa stea pana noaptea si nu i se acorda respect prin alocarea unui salariu cel putin egal cu statutul de magistrat, atunci judecatorul poate avea oricand scuza strambei judecati, scrie Cotidianul.


de R.B. HotNews.ro


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.