Ultima oră

Apartament in flacari de la o tigara

Dan Chiriac
5 sep 2009 1186 vizualizări
Incendiul s-a produs joi noaptea, intr-un apartament de la etajul al 7-lea dintr-un bloc de pe B-dul Unirii u fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze de incendiu în apartamente, spun pompierii

Un apartament din Focsani a fost cuprins de flacari in noaptea de joi spre vineri, cel mai probabil din cauza faptului ca proprietara a adormit cu tigara aprinsa. Pentru stingerea incendiului s-au deplasat la fata locului o autospeciala de lucru cu apa si o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani. Pompierii au urcat pe scara la etajul sapte al blocului pentru a o salva pe geam pe femeia imobilizata in locuinta cuprinsa de flacari. Vapaia a ars mobilierul din sufragerie si timplaria PVC de la geamul termopan al sufrageriei. Flacarile s-au extins pe peretele blocului, pina la ultimul etaj, dar apartamentele situate deasupra celui afectat nu au avut de suferit.

Desi incendiul s-a produs la o ora tirzie, multi curiosi s-au strins la fata locului pentru a vedea ce s-a intimplat. Multi s-au gindit pentru o secunda la incendiile din anii trecuti care au dus la arderea mai multor mansarde din oras. In cele din urma, s-a aflat ca totul a pornit de la o tigara lasata la intimplare. "Fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze de incendiu in apartamente. Pentru a se evita producerea unor evenimente nedorite, va recomandam urmatoarele: Utilizati o scrumiera potrivita, grea, care sa nu se rastoarne usor si care sa fie confectionata dintr-un material care nu ia foc. în scrumiera se recomanda sa puneti putina apa, care va favoriza stingerea rapida a resturilor de tigari. Aveti grija in mod special atunci cind sinteti obosit, cind luati somnifere sau cind ati consumat alcool. Este foarte probabil sa adormiti in aceste conditii, fara sa va dati seama ca tigara dumneavoastra este inca aprinsa. Daca aveti nevoie sa va intindeti in pat sau in fotoliu pentru odihna nu aprindeti tigara. Este foarte probabil sa atipiti si sa dati foc la pat sau fotoliu. Stingeti tigara in scrumiera, niciodata in cosul de gunoi si nu lasati scrumul sau tigara sa arda in scrumiera. Atunci cind stingeti tigara, asigurati-va ca ati stins-o cu adevarat. Mucurile de tigara incandescente pot cadea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil si astfel poate lua foc intreaga locuinta", spun pompierii vrinceni. Tot joi, pompierii au stins alte doua incendii. La Mircesti, un stilp de telefonie a fost curpins de flacari, dupa un foc deschis lasat nesupravegheat. Tot la Mircesti, un hectar de vegetatie uscata a fost cuprins de flacari. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 16 minute, 4 secunde
din cate stiu eu ca sa publici un articol trebuie sa verifici sursele. nu stiu ce surse ati avut voi, dar sunt total proaste. apartamentul era gol cand a fost incendiul si datorita vecinilor s-a citeste integral
, acum 739371 zile, 11 ore, 16 minute, 4 secunde
a da. si apartamentul era in renovare. si nu locuia nimeni in el. cu atat mai putin proprietara. care este, apropo, plecata din tara. ce amatori de reporteri aveti.
, acum 739371 zile, 11 ore, 16 minute, 4 secunde
ce reporter amator !!!! nici nu stie sa numere etajele , si din poza se vede ca e la etajul 8 ; da-te singur afara , nu astepta ca seful sa ia o asemenea decizie ! i-ti faci un bine !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.