Ultima oră

AFACERI: Business Report 03.09.2009

Ziarul de Vrancea
3 sep 2009 546 vizualizări
Preturile apartamentelor vechi au scazut cu 40%; Cum sunt influentati angajatii de schimbarea sefului; Cladirile de birouri din Capitala raman fara chiriasi; Noul VW Polo Bluemotion consuma 3,3 litri/100 km

Business Report


Preturile apartamentelor vechi au scazut cu 40% fata de anul trecut. Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut in august cu pana la 5%. Fata de anul trecut preturile sunt mai mici cu 40%. Proprietarii au decis sa coboare preturile cerute pentru apartamentele vechi si in luna august, conform raportului de monitorizare imobiliara al AnunturiParticulari.ro, citat de Cotidianul.


Criza readuce trocul. In lipsa de bani, romanii recurg la cea mai veche forma de comert pentru a intra in posesia unei case sau chiar a unui efectiv de animale. Schimb BMW 530, 2004, full options, cu 500 mp teren intravilan" sau "Schimb apartament doua camere, multiple imbunatatiri cu variante auto", "Schimb BMW 316, 1994, 1600 mc, benzina, neinmatriculat, cu vaci, vitei, oi" sunt doar trei dintre zecile de anunturi de la rubrica "troc" inclusa recent in publicatiile din Ploiesti, consemneaza Evenimentul Zilei.


Pe cati ani este mai avantajos creditul "Prima Casa". Intentionati sa luati un credit prin programul "Prima Casa" si va faceti calculele pe ce perioada ar fi mai avantajos? In principiu, cu cat perioada de rambursare este mai mare, cu atat suma totala de returnat este mai mare, dar rata lunara este mai mica, comparativ cu un imprumut pe un termen mai redus. Concret, pentru un credit "Prima Casa" de 50.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, suma totala de rambursat este de circa 99.000 euro, scrie Gandul.


Cele mai bine vandute smartphone-uri din Romania. Vanzarea smartphone-urilor castiga de la trimestru la trimestru un loc tot mai important in business-ul operatorilor telecom din Romania. Segmentul telefoanelor inteligente nu a fost afectat de criza economica, iar vanzarile sunt in linie cu asteptarile. Telefon mobil multifunctional, smartphone-ul este un adevarat PC in miniatura, care ofera caracteristici tehnologice avansate, dupa cum spun jucatorii din domeniul telecomunicatiilor, anunta Capital.


Cei mai mari investitori straini au repatriat dividende de un miliard de euro. Operatorii telecom Orange si Vodafone au platit actionarilor dividende de peste 500 de milioane de euro. O parte substantiala din profiturile record realizate anul trecut de cele mai mari companii romanesti a ajuns in conturile din strainatate ale actionarilor lor majoritari, in timp ce investitiile straine au scazut dramatic, potrivit Ziarului Financiar.


Blocarea contului, sperietoare pentru actualizarea datelor personale. Clientii bancilor comerciale din Romania sunt obligati, in conformitate cu o norma a Bancii Nationale, sa isi actualizeze datele personale. In caz contrar, risca sa li se blocheze conturile. Capital.ro va prezinta lista bancilor care vor restrictiona accesul la conturi daca nu va actualizati datele, precum si ziua-limita pana la care puteti sa va actualizati datele personale.


Producatorii de mobila fac reduceri de 20%. "Tot e prea scump", spun cumparatorii. Majoritatea producatorilor de mobila prezenti la targul de la Romexpo apeleaza la reduceri de pana la 20%, sperand sa vanda "cam cat anul trecut", in conditiile in care anul trecut isi permiteau sa creasca preturile produselor cu pana la 25%, fara sa simta vreo modificare la nivelul cererii. "Comerciantii trebuie sa ofere flexibilitate, discounturi mari si promotii mai multe. Este un an promotional cu reduceri de 10-20%, in conditiile in care in 2008 foarte rar acordam discount de 5% si asta doar daca ni se solicitau cantitati foarte mari", explica Carmen Stoica, reprezentantul producatorului Marge Home Collection, citat de Ziarul Financiar.


Cum sunt influentati angajatii de schimbarea sefului. Schimbarea echipei de management dintr-o companie nu presupune doar inlocuirea unor oameni din structura ierarhica de top, ci si un plan pe termen lung de comunicare cu angajatii. Daca unii angajatii au loialitati personale legate de vechiul management sau daca nu vad beneficii din colaborarea cu noul sef, pot ajunge sa demisioneze, informeaza StartUps.ro.


Cum au dat bancile 500 mil. euro pe promovare si s-au ales cu 1,5 mld. euro in restante la credite. Aproape jumatate de miliard de euro este suma bruta alocata de primele zece banci din Romania pentru campanii publicitare in perioada 2003-2008, potrivit cifrelor centralizate de agentia de monitorizare media AlfaCont, publicate de Business Standard. Ce le-a adus? Profituri totale de miliarde de euro, un sold al creditelor care a urcat de la 13 mld. lei, in 2003, la peste 200 mld. lei, in 2008, si un portofoliu de clienti care a crescut exponential. Nota de plata: restante in valoare de aproximativ 6 mld. lei. Si numaratoarea continua.


Cladirile de birouri din Capitala raman fara chiriasi. Cladirea de birouri Palazzo Italia, situata pe strada Nicolae Filipescu nr. 39-41, in spatele Ambasadei Statelor Unite ale Americii, a ramas cu un singur chirias, compania Alfred C. Toepfer International, dupa ce UTI Systems a parasit imobilul, lasand parterul si primele cinci etaje neocupate. "Cladirea este goala de la inceputul saptamanii", a declarat pentru Business Standard Anca Barbarosie, reprezentantul PAV Administrare Imobilare, agentia care are in portofoliu cladirea din strada Filipescu.


Liniile low-cost se bat in oferte speciale, dar promotiile se pot intoarce impotriva lor. Pe o piata in scadere, in care au inceput sa apara si falimente importante, liniile aeriene low-cost, dar si unele companii traditionale, se bat pentru cota de piata si incearca sa "prinda" un numar cat mai mare din pasagerii liniilor aeriene care si-au incetat activitatea, My Air si Sky Europe, scrie DailyBusiness.ro.


Dacia Young Activity Van III, un Logan MCV transformat in rulota. Dacia a prezentat in premiera la Expozitia de Vehicule Turistice de la Dusseldorf conceptul Young Activity Van III - prima rulota marca Dacia, bazata pe Logan MCV. Noul concept al producatorului roman promite multe, avand un design atragator si anuntand un interior versatil. Astfel, Dacia Van Young Activity III ofera o mini bucatarie si patru locuri de dormit, dintre care doua situate in locul special amenajat deasupra plafonului, potrivit NewsChannel.ro.


"Amonil" Slobozia, scoasa la mezat, bucata cu bucata. Titlurile AMO s-au prabusit cu aproape 15%, in mai putin de o ora de la aflarea vestii. Cristian Dutescu, reprezentantul "East Capital": "Ne intrebam ce mai ramane dupa executarea silita". Ioan Niculae, "Interagro": Vandute la fier vechi, instalatiile "Amonil" nu ar acoperi nici a zecea parte din valoarea creantei, scrie Bursa.


Plajele ar putea fi inchiriate numai operatorilor economici care desfasoara activitati turistice. Plajele vor fi incredintate numai prin licitatie, de anul viitor, administratorilor de ansambluri rezidentiale care desfasoara activitati de turism, se arata intr-un proiect de lege privind modificarea actului normativ referitor la utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, votat ieri de senatori. Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor "Dobrogea""Litoral", Catalin Anton, a declarat pentru Gardianul ca pana acum, proprietarii de ansambluri rezidentiale nu erau obligati sa desfasoare activitati de turism.


Test-drive Mazda3 Sedan 1.6 CD: Evolutie la puterea a 3-a. Nu de putine ori s-a dovedit ca operatia de restilizare a unei masini este ca mersul pe sarma, implicand numeroase riscuri. Constructorii se confrunta in acest caz cu o mare dilema: cum sa faca un nou model care, preluand in mare reteta de mare succes a predecesorului sau sa satisfaca nevoile si cerintele clientilor fideli ai marcii, dar sa si atraga noi cumparatori, scrie Auto.ro.


Oficial: Noul VW Polo Bluemotion consuma 3,3 litri/100 km. Volkswagen aduce la Frankfurt versiunile Bluemotion ale lui Polo, Golf si Passat. Acestea se evidentiaza prin consumul foarte redus si emisiile coborate. Volkswagen a anuntat miercuri oficial faptul ca standul propriu de la Salonul de la Frankfurt (15-27 septembrie) va iesi in evidenta prin trei versiuni ecologice ale modelelor deja existente pe piata. Reunite sub umbrela Bluemotion, acestea sunt noul Golf, noul Polo si vechiul Passat, anunta Automarket.ro.



de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.