Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 03.09.2009

Ziarul de Vrancea
3 sep 2009 577 vizualizări
"Mediatizarea cazului Becali a fost inacceptabila"; Prima "carutostrada" din Romania - la Smeeni; Spania, raiul european al marilor manageri; "Romania, ultima sansa de a vedea vechea Europa"; Viata romanilor din Paradis

"Mediatizarea cazului Becali a fost inacceptabila". Presedinta Judecatoriei Sectorului 1, cea care a decis arestarea lui Gigi Becali, explica pentru EVZ de ce a considerat ca magnatul din Pipera reprezinta "un pericol public".

Mircea Marian: Aveti regrete pentru sentinta data in cazul "Becali"?

Nicoleta Cristus: Nu cred ca in profesia mea e loc de regrete sau de remuscari. Pot sa spun ca, daca as avea aceeasi situatie, as proceda la fel.

Aveti un repros la adresa presei, in legatura cu modul in care a mediatizat arestarea lui Gigi Becali?

Cu putine exceptii, presa a judecat speta la televizor, inainte de a se da solutia. Integral in EvZ.


Cum s-au speriat Boc si Basescu de Al Jazeera. Trei ore, atat a stat Alan Fisher, corespondentul de televiziune mult premiat, a carui cariera in televiziune acopera ultimii 25 de ani, pentru a fi primit de premierul Emil Boc. La inceputul lunii martie, cu costum si cravata, pentru ca stia ca avea programat un interviu cu un inalt oficial roman, jurnalistul britanic "" cel care a transmis asasinarea lui Benazir Bhutto, arestarea si apoi extradarea lui Radovan Karadzic, conflictele din Sarajevo sau Razboiul din Golf "" s-a invartit in jurul cladirii Guvernului pentru un scurt interviu. A fost refuzat insa, desi trimisese, conform uzantelor, cerere de interviu, cu o saptamana inainte. Desi era cel mai potrivit sa vorbeasca despre climatul economic romanesc, premierul a refuzat. La fel a patit si David Chater, o alta legenda a televiziunii, in august 2009, cand s-a aflat in Romania pentru un reportaj. Motivul? Protestul politistilor, care au iesit in strada, scrie Gandul.


Soft de 5.000.000 de euro pentru politistii pensionari. Ministerul Administratiei si Internelor se pregateste sa achizitioneze un sistem informatic integrat pentru propria casa de pensii. Noul sistem va costa 5.000.000 de euro, suma ce va fi decontata la Comisia Europeana, dar TVA va fi platita de Ministerul Internelor si va ajunge la aproape 100.000 de euro, scrie Cotidianul.


Prima "carutostrada" din Romania "" la Smeeni. Romania are primii 17 kilometri de drum special pentru carute. Noua "sosea", de pamant, este in comuna Smeeni din judetul Buzau si leaga cele sapte sate ale localitatii. Noul drum a fost amenajat in numai o saptamana, costul fiind de aproximativ 1.500 lei. Incepand din 2006, conform noului Cod Rutier, este interzisa circulatia carutelor pe drumurile nationale si europene. Conform statisticilor oficiale, Romania are la ora actuala 11.613 kilometri de drumuri publice neasfaltate, cu diverse ranguri, de la drum national si judetean pana la cel comunal. Dar drum de caruta este, oficial, doar cel din Smeeni. Drumurile pentru carute sunt absolut necesare, de vreme ce in tara noastra sunt inregistrate 730.000 astfel de atelaje, scrie Romania libera.


Profesoara de franceza s-a sinucis de saracie. Alexandra Ceausu (51 de ani), din Pitesti, a lasat un bilet de adio si apoi s-a inecat. Ea ajunsese ingrijitoare la o baza nautica, dupa ce lucrase timp de mai multi ani in invatamant. Fosta profesoara avea un salariu de 500 de lei, iar sotul ei era somer. Datoriile mari si neputinta de a-si ajuta cei doi baieti au facut-o pe Alexandra sa-si ia viata, scrie Adevarul.


"Razboiul a modelat lumea. Consecintele suntem noi". Vladimir Tismaneanu, Zoe Petre, Catalin Avramescu, Dragos Petrescu si Igor Casu vorbesc pentru EVZ despre "mostenirea" ultimului conflict global. O singura sintagma care ascunde o drama globala, "al Doilea Razboi Mondial", deschide o infinitate de pozitii. Raportarile obiective aproape ca nu-si gasesc locul in spatiul public, invadat de afecte si "certitudini" fara baza. Istoricii sau specialistii in stiinte politice devin profesionisti fara obiect al muncii, confiscat de multimea care deja "stie", aprioric, tot. Citeste mai multe in EvZ.


Ce patroni o duc bine pe timp de criza: Spania, raiul european al marilor manageri. Un top al celor mai mari salarii incasate de managerii europeni plaseaza Spania pe primul loc, urmata de Luxemburg si Italia, in timp ce in Norvegia liderii corporatiilor castiga cel mai putin. La polul opus, intr-un top al salariilor minime, pe primul loc se afla Luxemburgul, urmat de Olanda si Franta, scrie Cotidianul.


"Romania, ultima sansa de a vedea vechea Europa". Andrew Eames, colaborator al rubricilor de calatorie ale unor publicatii britanice de prestigiu, isi indeamna conationalii sa vada Maramuresul, cetatile din jurul Sighisoarei, Delta Dunarii si sa evite Bucurestiul. Scriitorul sustine ca "Romania nu va fi niciodata o destinatie pentru turismul de masa", litoralul Marii Negre fiind scump si insuficient de atractiv. Citeste mai multe in Romania libera.


Viata romanilor din Paradis. Laura si Florian Campean, romanii din ecosatul Piracanga, s-au stabilit in Brazilia pentru ca au vrut sa-si schimbe radical destinul. Daca se vor hotari, la un moment dat, sa paraseasca Brazilia, ar putea pleca intr-o calatorie in jurul lumii cu rulota sau ar putea sta o vreme in Ecuador sau in Indonezia, scrie Adevarul.


"Batranetea as vrea sa mi-o petrec intr-o Romanie mai putin agitata". Nascut in prima zi de pace dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, pe 9 mai 1945, romanul Liviu Masalar face parte din elita diasporei romanesti din Belgia, iar sansa lui de reusita in strainatate a fost pregatirea academica din Romania. Emigrat in Belgia, tara in care, la varsta de 31 de ani a obtinut titlul stiintific de doctor, Masalar s-a implicat, de la inceput, in promovarea si sprijinirea profesorilor si a studentilor din Romania. Integral in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.