Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 02.09.2009

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 600 vizualizări
Cea de-a patra nationalizare: Guvernul ar vinde ce-a confiscat Ceausescu; Becali: "Doamne, daca as sti ca fur de la Basescu, maine candidez"; Scoala incepe pe 14 septembrie; Monumentele istorice, schilodite de consilierii generali

Subiectele Zilei

Cea de-a patra nationalizare: Guvernul ar vinde ce-a confiscat Ceausescu. In pachetul legislativ pe care guvernul Boc vrea sa-si asume raspunderea se afla si o lege care confirma definitiv Legea Voiculescu, cea care interzicea restituirea in natura a terenurilor catre fostii proprietari. In 2008, Legea Voiculescu a fost contestata atat de PDL, cat si de Traian Basescu."O masura pe care Guvernul o va promova vizeaza vanzarea de catre autoritatile locale a terenurilor pe care se afla cladiri rezidentiale in proprietatea cetatenilor. Adica pe Legea nr. 112 s-a vandut casa, dar nu si terenurile aferente. Vom da posibilitatea administratiilor locale, pe baza economiei de piata si pe baza preturilor care exista pe piata, sa poata fi vandute terenurile care sunt adiacente imobilelor cumparate pe Legea nr. 112", relateaza Cotidianul.


Descentralizarea Romaniei, filtrata de interese de culise. Cum va arata Romania descentralizata dupa 1 ianuarie 2010, cand primariile si consiliile locale vor decide direct soarta scolilor, a spitalelor sau a activitatii politiei? Romania libera a adresat aceasta intrebare mai multor specialisti in politici publice. In teorie, analistii considera descentralizarea un pas inainte pentru societatea romaneasca. Practic insa, ei trag un semnal de alarma: interesele de culise ale unor lideri politici, locali si de la centru, influenteaza continutul unor prevederi legale care vor reglementa sistemul.


Monumentele istorice, schilodite de consilierii generali. Mai multe cladiri incluse in patrimoniul istoric al Capitalei vor fi distruse dupa votul de luni al coalitiei PDL-PNG-PRM din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Desi unele dintre aceste PUZ-uri fusesera respinse in ultima sedinta de consiliu, consilierii ramasi in sala dupa retragerea PSD si PNL au dat unda verde proiectelor. Pe ordinea de zi a sedintei de luni a CGMB s-au aflat 22 de proiecte pentru aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ), majoritatea acestor proiecte fiind pentru a doua sau chiar a treia oara, scrie Romania Libera.


Becali: "Doamne, daca as sti ca fur de la Basescu, maine candidez" Europarlamentar, latifundiar, patron al Stelei si, mai nou, candidat in proportie de 95% la presedintia Romaniei. Cei 5% tin de mama lui Gigi Becali care, potrivit spuselor acestuia, s-ar impotrivi. Europarlamentarul are insa o strategie s-o convinga: "O iau pe partea religioasa". Nu bag bani deloc, ce, sunt prost? Eu bag bani doar cand reusesc. Nu are rost. Nimic, nici cinci bani", spune Gigi Becali pentru Gandul. Apoi traduce: "Nimic, nici cinci bani" inseamna de fapt cam 50.000-60.000 de euro, "doar trebuie sa-mi fac si eu niste ilustrate cu Becali, un calendar cu doua-trei citate din Sfantul Pavel", scrie Gandul.


Spagarul din Senat lua mita pentru a-si achita ratele. Fostul deputat Danut Saulea a fost arestat, dupa ce a pretins zeci de mii de euro de la un raspopit. Danut Saulea lucra la Comisia de Aparare a Senatului. In orice imprejurare se prezenta ca fiind un om influent. A sfarsit dupa gratii. Acuzatia: trafic de influenta. Fost deputat PRM si expert parlamentar la Comisia de Aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei, Danut Saulea (59 de ani) a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie dupa ce a fost prins, in flagrant, cand primea 15.000 de dolari spaga, scrie Adevarul.


Teodor Sarbu, ucigasul de chiaburi. La mai bine de o jumatate de secol, pe numele tortionarului va fi depusa o plangere penala la Parchetul Militar pentru crime impotriva umanitatii. Teodor Sarbu este unul dintre fostii ucigasi ai Securitatii din Turda ramasi inca in viata. La 83 de ani, batranul traieste linistit, dintr-o pensie buna, platita de urmasii celor pe care i-a ucis cu sange rece, scrie Adevarul.


Scoala incepe pe 14 septembrie. Copiii se intorc la scoala pe 14 septembrie si vor invata, cel mai probabil, dupa legile elaborate de comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea, pentru care guvernul Boc isi va asuma raspunderea in parlament. Asa sustin surse din Ministerul Educatiei, potrivit carora, echipe de juristi ar fi dat deja forma finala legilor "Miclea" care prevad, printre altele, studii liceale de trei ani, invatamant obligatoriu de zece clase, examen de admitere in clasa a X-a (prima clasa de liceu) si Bacalaureat diferentiat pe domenii, scrie EvZ.


La Ministerul de Finante, o functionara a luat spaga europeana filmata. Culmea, spaga a fost luata pentru ca o firma sa cistige un contract la Politie! Asta da ironie, am zice. Despre ce e vorba, deci? Pai, la Oficiul de Plati si Contractare Phare (OPCP), institutie aflata in subordinea Ministerului de Finante, se ia spaga cu camerele de filmat pornite, scrie Academia Catavencu.


Asociatii finului lui Mitrea, urmariti de Interpol, protejati de judecatori romani. Cautat de Interpol de patru ani, un sirian cistiga, ilegal, procese in Capitala. Adica in Romania. Unde, daca ar fi prins, ar trebui sa execute trei ani de inchisoare. Dar nu e prins, pentru ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti nu stiu sau se fac ca nu stiu legea, scrie Academia Catavencu.



de S. P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.