Ultima oră

POLITICA: Politic Show 02.09.2009

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 670 vizualizări
Iliescu: Basescu si reforma educatiei. Da-l in ma-sa pe gheata!; Antonescu prinde din nou aripi intr-un sondaj comandat de consultantii PNL, iar Deputatii i-ar face dosar penal lui Udrea

Politic Show


Deputatii i-ar face dosar penal lui Udrea. Ministrul turismului Elena Udrea ar putea fi urmarita penal pentru incalcarea legii raspunderii ministeriale. Propunerea urmeaza sa fie discutata de deputatii din comisia de ancheta care o acuza ca nu le-a trimis toate documentele solicitate. Potrivit Legii raspunderii ministeriale (115/1999), refuzul nejustificat de a prezenta Parlamentului informatiile solicitate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Potrivit legii, raspunsul trebuie oferit in 20 de zile, scrie EvZ.


Baronii PDL ii cer lui Boc sa scape de PSD. Liviu Negoita l-a mobilizat pe premier: "Cind o sa va mai vedem si noi, ca atunci cand erati deputat, sărind la beregata PSD?". Acum sau niciodată!". Cu acest mesaj l-au luat pe sus greii PDL din teritoriu pe premierul Emil Boc, căruia i-au cerut răspicat să ia imediat pozitie fermă si să scoată PSD de la guvernare. Pledoariile anti-PSD ale vicepresedintilor Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur si Liviu Negoită au starnit aplauze furtunoase la sedinÃa de luni a Colegiului Director, după care Boc a anuntat solemn: "Gata! Nu mai stau in această functie pentru a face figuratie. Ori sunt hotărati (PSD-istii - n.r.) să meargă alături de noi, ori aleg o altă cale!", scrie EvZ.


Antonescu prinde din nou aripi intr-un sondaj comandat de consultantii PNL. Liberalul ii ia din nou fata lui Geoană, desi a fost invizibil aproape toată vara. Crin Antonescu renaste ca pasărea Phoenix din propria-i cenusă in sondajele de opinie comandate de Marsh Copsey si Asociatii, firma de consultantă cu care lucrează PNL. Astfel, potrivit unui studiu realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) in perioada 20-27 august, candidatul PNL ar obtine 20,1% din voturi, scor cu care s-ar clasa pe locul doi in bătălia pentru Cotroceni, scrie Cotidianul.


Asumare sub semnul intrebării. Legile educatiei, salarizarea unică si măsurile anticriză sunt cele trei pachete cu care Guvernul se va prezenta in fata celor două Camere ale Parlamentului. Executivul condus de premierul Emil Boc isi va asuma astăzi răspunderea in Parlament pe trei pachete legislative al căror continut a rămas insă incert. Dezbaterea continuă pe cele două pachete de legi ale educatiei, cel propus de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cel al sefului Comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, scrie Adevarul.


Iliescu: "Băsescu si reforma educatiei. Dă-l in mă-sa pe gheată!" Cum să iesim din "capcana" lui Băsescu? Pesedistii s-au invartit in jurul acestei intrebări ore intregi, luni, la Biroul permanent si apoi la reuniunea grupurilor parlamentare, fără a reusi să dea un răspuns. Gandul vă prezintă culisele acestor discutii. După opt luni de guvernare, in PSD sunt conturate aceleasi două curente, despărtite de pozitia fată de pactul cu Băsescu, scrie Gandul


Nuntă si botez la Senat. Senatorul PNL Mircea Diaconu a propus,ieri, ca Senatul să se mute in sediul pe care această Cameră legislativă l-a ocupat inainte de război, langă fosta Primărie a Capitalei, iar Palatul Parlamentului să fie inchiriat pentru nunti si botezuri. "S-ar putea face nunti, s-ar putea face botezuri, s-ar putea castiga bani foarte multi", a apreciat senatorul liberal, care a adăugat că, prin mutarea Senatului in fostul sediu, s-ar economisi "sume uriase care inseamnă incălzire, iluminat, cunoscute si rontaite de presă zi de zi", scrie Gandul.


In editorialul "Mircea, la mana lui Sorin", Eliade Balan afirma ca "Daca doctorul Oprescu va intra pana la urma in lupta pentru Cotroceni, pas pe care urmeaza sa-l faca mai repede decat se asteapta unii, presedintele Senatului ar putea avea cea mai trista toamna din cariera sa de om politic de pana acum. Participarea "independentului" la competitia pentru sefia statului il poate pune pe liderul social-democrat in situatia ingrata de a alerga din nou dupa alegatori, asa cum a facut-o in anul 2000, in timpul unei vizite electorale, cand a strigat dupa un grup de muncitori rataciti prin curtea unei fabrici: "Nu fugiti! Sunt eu, Mircea Geoana!". De data asta, este posibil sa-l vedem pe candidatul pesedist gonind chiar dupa voturile colegilor din PSD, ii vizez aici cu precadere pe politicienii din Ardeal, care nu au fost niciodata de acord cu candidatura presedintelui lor de partid pentru functia de sef al statului. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Un pericol si o cacealma", Cornel Nistorescu scrie: "îl bănuiesc pe Viorel Hrebenciuc de o cacealma destul de ieftină. După ce a citit comentariul nostru din Cotidianul a ieºit luni pe inserat la o denunÃare a SPP-ului. ªi a anunÃat ieri că depune in Parlament o lege de restructurare a SPP-ului ºi a STS-ului. Cum să treacă un asemenea subiect pe langă el? Ieri a fost marÃi. AÃi văzut proiectele de lege depuse aºa cum am văzut eu albinele din Burma pe statuile de la Universitate. De ce n-a zis Viorel Hrebenciuc nimic despre poliÃia politică pană acum? Nu ºtiu partidele din Parlamentul Romaniei că intreaga clădire a Casei Poporului este un sector al SPP?" Integral in Cotidianul.


de S. P. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.