Ultima oră

POLITICA: Politic Show-31.08.2009

Ziarul de Vrancea
31 aug 2009 544 vizualizări
Catarama ii da 5% lui Antonescu; Oprescu il scoate de la naftalina pe Cozmanca; Mircea Geoana, acum si pe cartile postale

Politic Show


Carti postale cu "Mircea Geoana - presedinte", distribuite la Festivalul Vaii Gurghiului Carti postale cu imaginea presedintelui PSD Mircea Geoana au fost distribuite, ieri, la Festivalul Vaii Gurghiului, de la Ibanesti, unde a fost prezent liderul PSD. Potrivit unor surse, cartile postale cu imaginea lui Mircea Geoana, inscriptionate cu sintagma "Mircea Geoana - presedinte" si cu datele de contact ale liderului PSD au fost comandate de staff-ul central de campanie al partidului, condus de Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea. Potrivit surselor citate, materialele promotionale, pe care nu figureaza lozinci sau indemnuri electorale, sunt trimise de la centru cu o zi-doua inainte, in organizatiile pe care urmeaza sa le viziteze Mircea Geoana, pentru ca membrii filialelor respective sa le poata imparti simpatizantilor PSD, in timpul manifestarilor la care participa si liderul social-democrat. Intrebat despre aceste materiale de campanie, Mircea Geoana a raspuns: "Sper sa va placa!", fara a face alte precizari, relateaza Gardianul.


Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Ibanesti, in judetul Mures, unde participa la Festivalul Vaii Gurghiului, ca presedintele trebuie ales nu doar pentru ca este "antidotul la criza", ci si pentru a conduce romanii intr-o directie corecta. Geoana a spus ca presedintele pe care il doresc romanii este unul cu o "personalitate care ii uneste, nu ii dezbina", si ca spera ca el sa ii convinga ca este un astfel de om. "N-o sa alegem un presedinte doar pentru ca este antidotul la criza. Alegem un presedinte pentru ca ne conduce mai bine intr-o directie corecta si pentru a avea o conducere mai inteleapta si care sa ne adune pe toti in jurul unor obiective pe care toti le simtim", a spus Geoana. El a afirmat ca nu trebuie ca o persoana sa fie "mare specialist in sociologie" pentru a realiza ca romanii vor o economie care sa mearga bine, o agricultura care sa performeze, infrastructura si locuri de munca. "Iar in acest moment, sunt absolut convins ca un presedinte cu o personalitate care mai degraba uneste romanii, decat ii dezbina, este ceea ce-si doresc romanii si sper sa fiu cel care sa-i convinga ca merita sa conduca Romania si pe toti romanii in conditii decente si-n conditii ambitioase in anii urmatori", a aratat el, citat de Romania Libera.


Sorin Oprescu se pregateste intens de momentul anuntarii candidaturii oficiale la functia de presedinte al Romaniei. "In acest moment iau in calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni, pentru ca mizez pe toti care asteapta de ani de zile sa traiasca in normalitate." Declaratia ii apartine lui Sorin Oprescu si a fost facuta sambata seara la Realitatea TV. Este, de fapt, inca un pas pe care Sorin Oprescu il face pentru cursa prezidentiala. Initial, Oprescu infirma categoric zvonurile care-l dadeau drept candidat. "Raman alaturi de bucuresteni. Nu voi candida", spunea Oprescu pe 24 iulie. Trei zile mai tarziu, la Antena 3, dadea primele semne ca zvonurile nu sunt tocmai fanteziste, declarand ca ia "in consideratie" o candidatura, informeaza Cotidianul.


Viorel Catarama: Antonescu nu va lua mai mult de 5% la prezidentiale Fostul lider PNL este extrem de sceptic in privinta sanselor la prezidentiale ale lui Crin Antonescu. "Eu sunt liberal. Nu sunt mandru ca fac parte din PNL, dar il iubesc si incerc sa-mi aduc o contributie ca el sa insemne ceva pe scena politica romaneasca. In mod normal acum PNL ar trebui sa se ingrijeasca sa supravietuiasca pe scena politica, dar vad ca se pregateste Crin Antonescu sa faca o greseala fundamentala care sa scoata complet partidul de pe scena politica: candideaza la presedintie si o sa vedeti ca nu o sa ia mai mult de 5%. Daca PNL vrea sa se salveze in acest moment trebuie sa faca o alianta preelectorala cu unul din cele doua partide: PDL sau PSD, sa sustina un candidat comun la presedintia Romaniei si, ulterior, sa acceada la guvernare. Cand se ajunge in confruntarea finala se alege intre stanga si dreapta. Iar stanga este PSD, iar dreapta PDL. Ne place, nu ne place", a declarat Catarama, relateaza Cotidianul.


Antonescu se insoara inainte de alegeri Presedintele PNL, Crin Antonescu, si eurodeputata Adina Valean se vor casatori inainte de alegerile prezidentiale de anul acesta. Termenul a fost recunoscut de Adina Valean intr-o discutie cu ziaristii, desfasurata la Scoala de vara a Tineretului Liberal (TNL), de la Mamaia. "Nu pot sa va spun data exacta a nuntii, dar cu certitudine va avea loc inainte de alegeri", a afirmat Valean. Se pare ca membrii staffului lui Crin Antonescu incearca sa-l convinga sa se insoare in prima saptamana de campanie. Liderul PNL este vaduv de aproximativ sase ani si are o fetita, iar Adina Valean este divortata, relateaza EvZ.



de Codrin Taut HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.