Ultima oră

Fostul casier de la Primaria Cimpineanca, judecat pentru delapidare

Nicoleta Cristea
31 aug 2009 1780 vizualizări
Casierul de la primarie este tras la raspundere pentru 19.395 de lei

Claudiu Harabor, referent casier la Primaria Cimpineanca pina in 2007, a fost trimis in judecata dupa ce la unitatea pentru care lucra s-a gasit o lipsa de peste 20.000 de lei. Prejudiciul a fost constatat dupa un control al Curtii de Conturi, din decembrie 2007, inspectorii reclamind procurorilor ca, in perioada ianuarie 2005 "" noiembrie 2007, Claudiu Harabor, impreuna cu cel de-al doilea casier al primariei, si-ar fi insusit din gestiune sume de bani. Curtea de Conturi a remarcat ca fapta a fost comisa "si datorita indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre contabilul unitatii". Cu toate acestea, procurorii vrinceni au stabilit in urma cercetarilor ca cel de-al doilea casier nu si-a insusit bani din gestiune, acest lucru fiind sustinut si de inculpat. In ceea ce priveste activitatea defectuoasa a contabilului sef, anchetatorii au aratat ca acestuia nu ii poate fi retinuta nici o fapta, intrucit ii lipseste latura subiectiva a infractiunii. Pe de cealalta parte, in sarcina lui Harabor s-a retinut un prejudiciu de 19.395 de lei, fiind acuzat de delapidare, fals intelectual si uz de fals. Potrivit rechizitoriului, Harabor avea ca atributii incasarea de la contribuabil de taxe si impozite, inscrierea zilnica a sumelor incasate in borderou, in registrul de casa si mai apoi depunerea numerarului la trezorerie. Din acest motiv, anchetatorii spun ca fostului casier de la primarie nu i-a fost greu sa "uite" sa declare anumite sume, dat fiind ca banii ii avea pe mina pina la depunerea lor. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.