Ultima oră

SOCIAL:Sindicatele resping solutia economiilor la buget prin concediu neplatit

Ziarul de Vrancea
30 aug 2009 568 vizualizări
Fiecare ordonator de credite poate ajunge la o intelegere cu sindicatele, privind reducerea cheltuielilor de personal, fara a fi neaparat nevoie sa se recurga la cele zece zile libere fara plata, a declarat presedintele CNS 'Cartel Alfa', Bogdan Iuliu Hossu.

Suma de 1,5 miliarde lei, bani ce urmează să fie economisiti prin diminuarea salariilor bugetarilor cu 15,5 la sută pe lună, a fost inclusă in Ordonanta de rectificare bugetară, aprobată, sambătă, de Guvern. Executivul a elaborat, deja, un proiect de lege care prevede că, in vederea incadrării in limitele cheltuielilor bugetare aprobate, conducătorii autoritătilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, vor acorda, din oficiu, in perioada septembrie-noiembrie 2009, personalului propriu, indiferent de statutul acestora, zile libere fără plată pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare sau, după caz, vor dispune reducerea programului de lucru, astfel incat veniturile plătite salariatilor să se diminueze cu 15,5 la sută lunar. Modalitatea de aplicare a acestei măsuri va fi stabilită cu acordul salariatului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.