Ultima oră

Si veterinarii vor avea doi directori

Nicoleta Cristea
28 aug 2009 1174 vizualizări
Ionel Duta si-a cistigat pentru a doua oara in instanta functia u de aceasta data insa, organigrama DSVSA Vrancea prevede functia de director coordonator si nu de director executiv u A cistigat un post care nu exista, dar eu sint pregatita psihic pentru orice , spune Luminita Deliu, actualul sef al veterinarilor

Fostul director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, Ionel Duta , a cistigat in justitie suspendarea ordinului de demitere din functie. Saptamina aceasta, Curtea de Apel Galati i-a dat dreptate directorului executiv, urmind ca procesul de fond sa stabileasca de partea cui se afla dreptatea. "Admite cererea. Dispune suspendarea efectelor ordinului nr. 69587/23.04.2009 emisa de pirita ANSVSA pina la solutionarea pe fond a cauzei", se arata in decizia CA Galati. De remarcat ca judecarea procesului de fond a fost suspendata la aceeasi instanta in luna iunie, dosarul fiind trimis la Curtea Constitutionala pentru a fi rezolvata o exceptie de neconstitutionalitate.

Actualul director coordonator al DSVSA Vrancea, Luminita Deliu, spune ca nu ii poate contesta actiunea lui Duta, insa momentan, potrivit organigramei, postul de sef al institutiei este ocupat de ea. Cu toate acestea, medicul spune ca ii va face loc in biroul de director, insa treburile care tin de cea mai inalta functie vor fi rezolvate in continuare de ea. "In organigrama nu exista postul de director executiv. Noi sintem numiti de presedintele ANSVSA, postul fiind acela de director coordonator. A cistigat un post care nu exista. Probabil va fi repus in drepturile banesti in urma acestei actiuni judecatoresti. Astept o decizie oficiala. Dumnealui s-a duelat cu Autoritatea, ei trebuie sa decida", ne-a declarat Luminita Deliu, directorul coordonator al DSVSA Vrancea.


Director executiv sau director coordonator?


Veterinarul Ionel Duta s-a mai confruntat in 2005 cu o situatie asemanatoare, insa inlocuirea sa s-a facut tot cu un director executiv, si nu cu un director coordonator. In urma cu mai bine de patru ani a fost un razboi pe fata cu directorul de atunci, Luigi Munteanu, sustinut de liberali, insa de aceasta data Luminita Deliu spune ca spera ca relatia cu fostul director sa fie una amiabila. "Eu sint pregatita psihic pentru orice. Nu au fost probleme nici cind am preluat functia, sper sa nu fie nici acum. Ii voi oferi un scaun pe care sa stea in acest birou, dar chiar daca pe usa scrie director executiv, postul este de director coordonator", a mai comentat doctorita Deliu. Duta a pierdut oficial functia in mai anul acesta, dupa ce a fost respins la concursul organizat pentru ocuparea noilor functii de directori, reglementate prin celebra de acum ordonanta 37/2009 care politizeaza functiile de sefi de institutii deconcentrate. La scurt timp, Ionel Duta a facut contestatie fata de decizia comisiei care l-a examinat, insa si contestatia i-a fost respinsa. De aici, fostul director a apelat la instanta. "Domnul Duta a candidat la acest concurs si nu l-a luat. Dupa aceea a optat pentru un post din cadrul institutiei care era liber", a explicat directorul coordonator. Luminita Deliu a mai precizat ca Ionel Duta va indeplini toate criteriile pentru a se pensiona anul viitor, in februarie, insa pensionarea nu poate fi facuta fortat, ci doar la cerere. Ionel Duta nu a putut fi contactat ieri pentru a preciza care ii sint intentiile in continuare. Ieri, la nivelul DSVSA Vrancea se stia ca Ionel Duta cistigase procesul de suspendare, dar si de promisiunea acestuia de a reveni, din nou, pe vechiul fotoliu. (Nicoleta CRISTEA)


Cite doi directori pe un singur scaun


Ordonanta 37/2009 a creat situatii tragi-comice in unele institutii publice din judet. Aceasta dupa ce fostii directori au cistigat in instanta dreptul de a reveni pe scaunele care se ocupasera intre timp prin concurs de imprejurari politice. Situatia de la DSVSA Vrancea nu este singulara. Astfel, la Directia pentru Cultura in acest moment sint doi sefi, dupa ce Puiu Usturoi a cistigat prima runda in instanta, avind in teorie dreptul de a-si relua functia, in dauna democrat-liberalului Florin Micu Iliescu, actualul director coordonator. Si la Garda de Mediu situatia a fost incerta o perioada, dupa ce fostul comisar sef Aurel Cristian a fost cit pe ce sa il destituie pe actualul director coordonator Gheorghita Berbece. La Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura fostul director Octavian Vieru si-a recistigat la rindul sau functia schimbata, si ocupata intre timp de Vasile Carnariu. Si la Inspectoratul Scolar Judetean a fost data o lupta pentru scaunul de "general". Astfel, dupa matrasirea lui Iordache Bostan, in locul sau a revenit Danut Popoiu. Acesta insa a parasit pentru a doua oara scaunul de inspector general, intrucit Bostan a cistigat postul in instanta. Intrucit functiile din organigrama au in continuare aceeasi titulatura ca si pina la schimbarea lui Bostan, acesta a ramas pina in acest moment pe cel mai inalt scaun din ISJ. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.