Ultima oră

LIFE: Lectii de toleranta de la Madonna intr-un concert fara bis

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 478 vizualizări
Toleranta fata de romi, in primul rand, si fata de homosexuali, de oameni care sunt diferiti.


Dupa un moment muzical in care a combinat La Isla Bonita cu Lela Pala Tute, pe la mijlocul spectacolului, un moment in care a cantat in romani acompaniata de niste lautari si a incins o hora pe scena, Madonna a dialogat in sfarsit cu publicul roman. Niciun cuvant in romaneste, doar Hello Romania si exprimarea bucuriei ca se afla in Romania si ca ne iubeste. Adica acele cuvinte sablon pe care le zice orice artist care ieri a fost la Belgrad, azi la Bucuresti si maine merge la Sofia, intr-un turneu care dureaza un an si jumatate si locul in care se afla la un moment dat probabil devine usor irelevant. Mi-l amintesc pe Lenny Kravitz care a zis ca se bucura ca e in Budapesta si toata lumea l-a huiduit.


Buna, deci dupa firestile cuvinte adresate publicului, Madonna ne-a dat acea lectie de toleranta, spunand ca a urmarit stiri si ca i s-a adus in atentie ca in Europa de Est tiganii sunt discriminati. Ne-a spus ca nu crede in discriminare, ca toti oamenii sunt egali si ca tiganii, homosexualii si toti cei diferiti de noi trebuie tratati cu respect. Let\'s not forget that, a spus ea. Apoi a cantat You Must Love Me.


In jurul meu, pe o raza de 1,5 metri cat am putut observa, reactia oamenilor a fost sa fluiere si sa huiduie. Si pareau oameni educati, credeti-ma. Insa toata aceasta lectie de toleranta a venit pe un fond de oarecare nervozitate, pe care eu nu l-am vazut si la alte concerte. Nimeni nu vedea aproape nimic pe scena, desi eram in sectorul A, insa pana atunci lumea dansa, canta.


de Anne-Marie Blajan Menaru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.