Ultima oră

AFACERI: Business Report 27.08.2009

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 609 vizualizări
Prima Casa" nu are nici un impact in piata imobiliara, la doua luni dupa lansare; Cele mai cautate zone de cumparatorii de apartamente din Bucuresti; Bechtel a terminat 14 poduri si viaducte, dar nici o autostrada; Topul celor mai accesibile zece mini-uri din Romania

"

Joi, 27 august 2009, Revista Presei - Business


Prima Casa" nu are nici un impact in piata imobiliara, la doua luni dupa lansare. Ritmul de aprobare a creditelor accesate prin intermediul programului guvernamental "Prima Casa", respectiv circa 100 de dosare zilnic, in ultima perioada, este mult sub asteptarile jucatorilor prezenti pe piata imobiliara locala, iar tranzactiile prin acest program nu au un impact direct asupra pietei, scrie Capital.


Berceni si Militari, cele mai cautate zone de cumparatorii de apartamente din Bucuresti. Apartamentele cele mai tranzactionate in Bucuresti de la inceputul acestui an se afla in cartierele Berceni sau Militari, au doua camere, o suprafata de cel putin 50 de metri patrati si costa intre 50 si 65.000 de euro. "Cartierele in care s-au vandut anul acesta cele mai multe apartamente au fost Berceni, Militari, Drumul Taberei, Colentina si Rahova. Se observa o preferinta mai ales pentru cele din partea de sud-vest si sud-est a Capitalei, pentru ca acolo au scazut preturile cel mai mult", spune Eugen Chis, directorul site-ului bazaruldecase.ro, care ofera servicii de tranzactii imobiliare, noteaza Ziarul financiar.


Fast-foodul fara vanzator aduce profituri de pana la 50%. Chiar daca nu au fost ocoliti de criza, operatorii de vendomate mizeaza pe potentialul urias al pietei si cred ca revenirea la dinamica anilor trecuti e o chestiune de cateva luni. Calin coboara pe peron, se apropie de automat si se scotoceste in buzunare dupa cateva bancnote de un leu. In mai putin de 20 de secunde, acestea dispar, insotite de un huruit, in interiorul masinariei, eliberand, in schimb, un croissant si o cutie de suc, scrie Capital.


Cum iti trimiti angajatii in concediu fara plata. Angajatii pot fi trimisi in concediu fara plata doar daca firma isi intrerupe temporar activitatea. Insa, salariatii au dreptul sa solicite un astfel de concediu din proprie initiativa. Perioada in care o persoana se afla in concediu fara plata nu se scade din concediul de odihna, insa ajuta la reducerea costurilor pentru afacere, scrie Startups.ro


Discretie cu sase zerouri: 3 actionari ai Luxten, mai bogati cu 4 mil. euro. Claudiu Nicolae Radulescu, Ionel Pepenica si Olimpia Moica, unii dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, care se afla in spatele Luxten Lighting, companie cunoscuta mai ales prin contractele de iluminat public, sunt in acest an de criza mai bogati cu circa 4 mil. euro din dividendele incasate de la AEM - Timisoara, divizie de aparate de masura apartinand grupului Luxten si intrata in portofoliul acestuia in 1998, scrie Ziarul financiar.


Ce inseamna noul mandat al lui Bernanke pentru dolar. Nominalizarea lui Ben Bernanke pentru un nou mandat la sefia Rezervei Federale (Fed), pentru care presedintele american Barack Obama si-a intrerupt vacanta, a fost primita cu entuziasm de pietele financiare. Pentru cei care pariau pe o revenire a dolarului american, semnalul a fost insa ca o astfel de evolutie este putin probabil sa se intample in viitorul apropiat. Sub conducerea lui Bernanke, Fed a redus dobanda de politica monetara aproape de zero si este de asteptat ca dobanzile sa ramana la un nivel scazut si in perioada urmatoare, avand in vedere ratele de somaj ridicate din economia americana. Politica Fed in ultimii doi ani a fost, de altfel, sa inunde cu lichiditati economia americana, in incercarea de a limita efectele crizei, noteaza Business Standard.


Cele mai mari greseli care au dus Romania in recesiune. Ce putem invata din ele?

Analistii consultati de catre DailyBusiness.ro trec in revista cele mai mari erori facute de Romania in incercarea de a iesi din criza si ofera cateva sfaturi pentru ca acestea sa fie evitate pe viitor. Acestia recomanda reprezentantilor mediului public si privat sa identifice bine greselile din 2009, pentru a nu le mai repeta in viitor, scrie DailyBusiness.ro


Bechtel a terminat 14 poduri si viaducte, dar nici o autostrada. Eternul constructor al autostrazii Transilvania, compania Bechtel, a anuntat, miercuri, finalizarea a 14 poduri si viaducte de pe tronsonul 2B, Campia Turzii - Gilau (judetul Cluj), lungimea cumulata a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri. Durata acestor lucrari s-a intins pe mai bine de cinci ani. "Lucrarile la constructia viaductelor si podurilor au fost finalizate prin turnarea placii de suprabetonare, a grinzilor parapet si a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrarile de hidroizolatie si se desfasoara ultimele activitati de asfaltare", se arata in documentul citat, scrie NewsChannel.ro


Actiunile care au dublat banii investitorilor in 2009. In pofida crizei financiare, care a "saracit" numerosi investitori, Bursa a devenit o masina de bani pentru cei care au stiut cum sa speculeze cotatiile actiunilor emitentilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Anul acesta, cea mai buna actiune de la Bursa, prin prisma randamentului oferit, a fost "Biofarm" Bucuresti (simbol BIO), care a marcat o apreciere de 214% sau, cu alte cuvinte, a reusit sa tripleze banii investitorilor in numai opt luni de zile, scrie Bursa.


Targul de joburi online "" ce salarii se pun la bataie si ce se cauta. Specialistii spun ca si in Romania incep sa se dezvolte targuri online de joburi pentru studenti si absolventi. Alexandru C. a terminat Aca­demia de Studii Economice si acum e in primul an la Jurnalism. Si-a tot cautat de munca, mai mult online, dar firmele cereau experienta si nu a participat la targurile de joburi organizate pana acum in Bucuresti. Timp de trei luni, a lucrat in cadrul unei banci si castiga 1.000 de lei net. Acum ar vrea un job cu norma intreaga si ar fi multumit cu aceiasi bani, daca ar fi sigur ca nu va fi dat afara. "Am ajuns sa ma duc la interviuri pentru operatori interviu sau facturare. Am incercat in mai multe locuri si mi s-au oferit salarii mai mici decat salariul mediu pe economie", ne-a declarat Alexandru, scrie Gandul.


Topul celor mai accesibile zece mini-uri din Romania, in luna august. In ultima perioada tot mai multi clienti, in special cei care locuiesc in orase aglomerate, se orienteaza catre masinile din clasa A, cunoscuta si sub denumirea de clasa mini. Aceste modele sunt preferate pentru consumul destul de scazut, dimensiunile lor reduse, care permit soferului sa se strecoare mai rapid prin trafic si sa gaseasca mai usor un loc de parcare si, nu in ultimul rand, pentru pretul accesibil. StiriAuto.ro iti prezinta un top cu cele mai accesibile mini-uri din Romania in luna august.


Afla cat carburant consuma de fapt aerul conditionat. 5 sfaturi pentru un habitaclu "cool". Sistemul de aer conditionat de pe masina este accesoriul care consuma cel mai mult carburant, insa studiile au demonstrat ca este mai economic sa conduci cu instalatia de aer conditionat (A/C) pornita decat cu geamurile coborate. Dar totusi, care sunt trucurile la care poate apela un sofer pentru a avea repede un habitaclu "cool"? Citeste articolul pe StiriAuto.ro



de Victor Cozmei HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.