Ultima oră

ACTUALITATE: Subiectele zilei in presa scrisa nationala

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 589 vizualizări
Nastase si Tariceanu au dat 200.000 de pensii de lux; Singuri prin Europa: Romania refuza sa semneze codul comertului cu arme; Cum fug parlamentarii de proprii alegatori; Primarii concureaza pentru topul fantanilor arteziene anticriza


Joi, 27 august 2009, Revista Presei- Subiectele Zilei




Singuri prin Europa: Romania refuza sa semneze codul comertului cu arme. Romania este singurul stat membru al UE si al Agentiei Europene pentru Aparare care a refuzat, de doua ori pana acum, sa semneze Codul de Conduita pentru Achizitii Militare. Codul a fost creat pentru o mai mare transparenta a comertului cu material militar si pentru a incuraja constituirea pietei europene de armament. Primul refuz a fost inregistrat in 2007, imediat dupa aderarea europeana. Al doilea refuz al Romaniei a venit in 2009. Ministerul Apararii (MAp) a propus Consiliului National de Aparare a Tarii (CSAT) semnarea acestui document, dar acesta ar fi fost scos de pe ordinea de zi chiar de catre presedintele Traian Basescu, au precizat surse guvernamentale pentru Cotidianul.


Cum fug parlamentarii de proprii alegatori. In timpul vacantei de vara, parlamentarii ar trebui sa desfasoare o activitate intensa in birourile din teritoriu pe care sunt obligati sa le deschida in circumscriptiile unde au fost alesi. Pentru a evita insa intalnirile cu alegatorii, parlamentarii au inventat tot felul de strategii. Una dintre cele mai sigure o reprezinta amplasarea cabinetului de parlamentar la zeci de kilometri distanta de circumscriptia unde au candidat. Alesi in Ilfov, fostul selectioner Anghel Iordanescu, Gabriel Oprea si Calin Popescu Tariceanu au cabinete parlamentare deschise in Bucuresti. Nicolae Paun si-a castigat mandatul in Galati, dar trebuie cautat la sediul Partidei Romilor din Bucuresti. Altii isi invata secretara un text din care sa reiasa ca parlamentarul este plecat pe teren, cu treburi importante, scrie Romania libera.


Andrei Paunescu, in slujba lui Codita. Platit cu 1.200 de euro pe luna, Paunescu junior a fost "racolat" de interlopul caracalean Remus Radoi, zis Codita, pentru a-l folosi la obtinerea unei licente de emisie tv. Fiul lui Adrian Paunescu, Andrei, este conferentiar in cadrul Universitatii "Spiru Haret" si, pana de curand, director de televiziune la RED TV Caracal, patronata de interlopul Codita, scrie Adevarul.


35 de oameni au vazut moartea cu ochii in "autocarul groazei". La nici doua saptamani de la tragedia care a avut loc in comuna ieseana Scanteia, cand 14 pasageri ai unui microbuz si-au pierdut viata, un alt autovehicul destinat transportului de persoane a fost implicat intr-un accident grav. Ieri, la pranz, soferul unui autocar Atlassib, in care se aflau 35 de persoane, a pierdut controlul masinii care a intrat intr-un camion, parcat regulamentar in afara carosabilului. Accidentul s-a produs pe DN 7 (unul dintre drumurile "fruntase" la capitolul victime), in localitatea Santhalm, judetul Hunedoara, scrie EvZ.


Primarii concureaza pentru topul fantanilor arteziene anticriza. Intre primarii din Capitala se desfasoara o adevarata competitie pentru constructia de fantani arteziene. Ultimul intrat in cursa este primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care vrea sa inece 300.000 de euro in doua fantani arteziene. Una va fi construita la intersectia bulevardelor Dimitrie Cantemir si Marasesti, iar cea de a doua, in diagonala cu prima, va fi amplasata in parculetul in care se afla statuia lui Dimitrie Cantemir. Fantana dintre bulevardele Cante­mir si Marasesti va fi una foarte mare, astfel incat sa fie vizibila de la mare distanta inclusiv iarna, cand nu functioneaza, scrie Gandul.


"Generatia nerusinata": doua milioane de britanici nu au lucrat niciodata. Atac conservator la adresa laburistilor: Cel putin cinci milioane de britanici apti de munca nu au lucrat macar o zi dupa venirea la putere a Partidului Laburist, in 1997, arata un studiu. Si numarul celor care n-au lucrat vreodata e de asemenea impresionant. Datele exacte, care urmau sa fie prezentate joi de Partidul Conservator, sunt de natura sa intareasca ideea potrivit careia guvernul laburist a cultivat o generatie "nerusinata", dependenta de stat, comenteaza "The Daily Mail", citat de Cotidianul.


Nastase si Tariceanu au dat 200.000 de pensii de lux. Viitorii pensionari din magistratura, armata, politie, diplomatie, aviatie si Parlament ar putea primi pensii calculate la fel ca pentru toti romanii, daca Guvernul isi va respecta angajamentul fata de FMI: sistemul unic de pensii. Pensionarii privilegiati din sistemul bugetar ridica lunar sume de la 500 la peste 7.000 de euro, inclusiv sporurile pe care le castigau pe cand trudeau "la stat". Legile cu dedicatie pentru aceste caste de pensionari au fost initiate, aproape fara exceptie, de guvernele conduse de Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, scrie Romania libera.


Masinile vechi, bombe pe patru roti. Cat de mare e riscul pieselor contrafacute. Trei persoane au murit si alte trei au fost grav ranite dupa ce un autoturism Dacia a intrat intr-o autoutilitara pe DN1, ieri in jurul orei 14:00 in localitatea Otopeni. Dupa impact, Dacia a luat foc si a explodat, cei trei pasageri fiind carbonizati. Dupa primele investigatii se pare ca Dacia a explodat pentru ca avea montata o statie de GPL, scrie Gandul.


Cristian Diaconescu: Nabucco este o optiune economica. Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a acordat, inaintea vizitei pe care a inceput-o ieri in Turcia, un interviu cotidianului Today"â„¢s Zaman, in care pretinde ca participarea Romaniei la proiectul gazoductului Nabucco este o optiune "economica", nu "strategica sau tactica", si evita sa formuleze o pozitie limpede in privinta proiectului rival, South Stream, construit de rusii de la Gazprom si italienii de la ENI, scrie Romania libera.




de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.