Ultima oră

Politia amenintata cu executarea silita de sindicalistii Pro-lex

Dan Chiriac
27 aug 2009 1429 vizualizări
Politistii vrinceni doresc sa-si incaseze drepturile cistigate in instanta pentru sporul de judiciar u in replica, seful IJP Vrancea, comisarul sef Sandel Doaga, spune ca politistii afiliati la Pro-lex nu au facut munca de judiciar ci au fost detasati la instanta, in perioada reclamata

Politistii din cadrul sindicatului "Pro-lex" ameninta Inspectoratul Judetean de Politie Vrancea cu executarea silita pentru neachitarea unor datorii restante pentru sporul de judiciar. Politistii de la "Pro-lex" au cistigat in instanta, la Curtea de Apel Galati, procesul impotriva Ministerului de Interne si a Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea. "Aceasta hotarire definitiva si irevocabila nu a fost executata pentru 50 de politisti. Banii reprezinta sporul judiciar pentru politistii judiciari, intre septembrie 2002 - martie 2006. Atunci, ministerul a decis sa acorde acest spor numai politistilor detasati la DNA, dar noi am considerat ca este o discriminare directa, asa incit am facut plingere. Dupa ce am cistigat in instanta, cei de la IPJ Vrancea au refuzat sa ne plateasca drepturile ce ni se cuvin, sau au fost platite anumite sume doar pentru o anumita perioada de timp. Astfel, o parte dintre noi mai avem de recuperat in jur de 3.000 - 4.000 de lei reprezentind drepturile in perioada 11 aprilie 2005 - 31 martie 2006. Noi intelegem ca nu sint bani, ca este criza, dar dorim, macar, sa ni se recunoasca ca avem de primit acesti bani si apoi putem astepta o perioada pina ni se vor achita. Pentru ca am primit un refuz constant, am angajat un executor judecatoresc si vom executa silit IPJ Vrancea. Am formulat deja cerere pentru executare silita catre Judecatoria Focsani", ne-a declarat agentul sef Bogdan Marica, de la Biroul Comunal de Politie Vidra, seful sindicatului "Pro-lex" Vrancea. Politistii spun ca au apelat si la un expert contabil pentru a face un calcul exact in ceea ce priveste sumele care li se cuvin pentru munca depusa. In schimb, conducerea politiei vrincene spune ca a achitat tot ce li se cuvenea acestor politisti. "S-au achitat sumele pentru toate cadrele pentru perioadele in care au beneficiat de acest spor de judiciar. Cei care nu au primit bani pentru o anumita perioada nu au incasat pentru ca in perioada respectiva nu au lucrat efectiv in domeniul judiciar, ci au efectuat serviciul de paza la instanta. Noi am analizat dosarele acestor politisti si am cerut un punct de vedere de la minister, pentru ca nu putem da niste bani fara acordul forurilor superioare. Din ce am inteles, pentru a beneficia de acest spor, politistii trebuiau sa aiba aprobarea procurorului general. Pina acum s-au achitat toate drepturile pentru perioada in care politistii au beneficiat de acest drept", a replicat comisarul sef Sandel Doaga, inspectorul sef al Politiei Judetene. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.