Ultima oră

Tribunalul Vrancea vrea o dezbatere publica a legii salarizarii

Nicoleta Cristea
27 aug 2009 765 vizualizări
Ultimele evenimente care s-au desfasurat in contextul scandalului iscat de legea salarizarii unice a facut ca Tribunalul Vrancea sa solicite Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale o dezbatere publica a actului normativ

Marti, acelasi lucru a fost solicitat si de Curtea de Apel Tirgu Mures, in baza art. 6 alin. 7 din Legea nr. 52/2003, potrivit caruia autoritatea publica de resort " este obligata sa decida organizarea unei intilniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, daca acest lucru a fost cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate publica". "Va aducem la cunostinta dezacordul total atit cu maniera privind intentia Guvernului Romaniei de a-si asuma raspunderea in fata Parlamentului pe un proiect al legii unitare a salarizarii, fara a fi consultata autoritatea publica judecatoreasca, constituita din instante si parchete, cit si in raport cu un proiect facut public de mass "" media, proiect ce reflecta un cras amatorism si totala nestiinta a dinamicii sistemului de justitie, inclusiv in ce priveste ierarhia functiilor si raportarea salariala", se arata in cererea depusa ministerului. Dupa cum se stie, magistratii sint nemultumiti ca prin aceasta lege ar putea obtine venituri salariale mai mici de anul viitor. Presedintele Tribunalului Vrancea nu se asteapta la un raspuns din partea ministerului, dupa cum reiese dintr-o postare pe blogul personal, in care se intreaba daca dezbaterea publica, obligatorie potrivit legii dar si regulilor elementare ale democratiei, va avea loc. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.