Ultima oră

Bataie in instanta pe terenul lui Valica Epure

Nicoleta Cristea
27 aug 2009 2872 vizualizări
terenul care reprezinta punctul de plecare al procesului deschis de Valica Epure contra lui Adrian Selaru, administratorul Termotehnic, este solicitat si de lichidatorul Mopaf u MBV Insolv vrea sa opreasca executarea silita a Termotehnic Com pentru despagubirea lui Valica Epure, in favoarea falimentarei Mopaf

MBV Insolv IPURL, lichidatorul judiciar al SC Mopaf SA Focsani, aflata acum in procedura insolventei, incearca sa opreasca executarea silita a firmei bucuresteneTermotehnic Com in favoarea altui creditor. Lichidatorul judiciar arata ca, in incercarea de a recupera anumite datorii de la Termotehnic in numele Mopaf, a aflat ca societatea din capitala este "urmarita" si de Cristian Bran, un executor judecatoresc din Bucuresti, care actioneaza in numele omului de afaceri vrincean Valica Epure. Aceasta dupa ce Valica Epure i-a vindut un teren administratorului Termotehnic, pe care nu si-a primit nici in acest moment banii. MBV Insolv IPURL spune ca Termotehnic are insa datorii si catre Mopaf, iar prin executarea silita a societatii bucurestene in favoarea lui Epure, firma falimentara nu ar mai putea sa isi recupereze prejudiciul. In dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, MBV Insolv solicita anularea formelor de executare silita efectuate intr-un dosar al unui executor judecatoresc din Bucuresti, suspendarea executarii silite, dar si "dispunerea de catre instanta a intoarcerii executarii, daca a avut loc o adjudecare la licitatie publica a bunurilor imobile". Ultima cerere facuta de lichidator in dosar este aceea ca toate cheltuielile de judecata sa fie suportate de partile adverse. MBV Insolv arata ca Termotehnic a fost somata sa plateasca Mopaf o datorie de 3.872.664 lei, in urma unei sentinte date la Tribunalul Vrancea. Aceeasi instanta a dispus de altfel si instituirea unui sechestru asigurator pe suprafata de 295.080 mp de teren viran din Slobozia Ciorasti, unde fabrica vroia sa deschida un magazin de prezentare, iar executorul judecatoresc desemnat de MBV Insolv a trecut la formele de executare. Terenul despre care se face vorbire insa este cel pe care Termotehnic l-a cumparat de la omul de afaceri Valica Epure, si care nu a fost platit, motiv pentru care administratorul societatii bucurestene, Adrian Selaru, a fost de altfel si trimis in judecata pentru inselaciune. "Spre surprinderea noastra, la inceputul lunii iunie am aflat intimplator ca s-a inceput o alta o alta executare silita la cererea altui creditor, si anume intimatul Epure Valica (de la care debitoarea a cumparat terenul care face obiectul executarilor silite), executare ce face obiectul dosarului 527/2009 al Bej Bran Cristian din Bucuresti", arata MBV Insolv in cererea de chemare in judecata.


Lichidatorul Mopaf reclama abuzuri


MBV Insolv scrie in cererea depusa instantei ca executorul judecatoresc din Bucuresti "l-a pus pe liber". Astfel, dupa ce a aflat de dosarul de executare silita aflat la Bucuresti, MBV Insolv spune ca s-a deplasat pina la biroul executorului Bran, pentru a ajunge la o intelegere, nimerind chiar in ziua in care aici avea loc licitatia pentru bunurile Termotehnic. Aici insa, lichidatorul judiciar vrincean spune ca nu i s-a permis sa participe la licitatie, iar la solicitarea in scris de a participa, executorul din capitala "cu rea credinta nu a consemnat cererea noastra si a intocmit un proces verbal la care am avut obiectiuni". MBV Insolv spune ca executorul Bran nu era competent sa efectueze acte de executare silita in aceasta speta, intrucit bunul propus pentru executare este in circumscriptia Judecatoriei Focsani, plus ca exista deja un alt dosar de executare, cu acelasi obiect, in Vrancea. In replica, Valica Epure arata ca, de fapt, nu Judecatoria Focsani este competenta sa solutioneze contestatia de fata, deoarece aceasta cerere ar fi trebuit introdusa la instanta de executare. Mai mult decit atit, spune omul de afaceri, executorul Bran este mai mult decit competent sa solutioneze problema recuperarii, intrucit Termotehnic isi are sediul in Bucuresti si are cont bancar tot aici. "Cererea de executare silita formulata de subsemnatul nu a vizat executarea silita imobiliara, ci a urmarit patrimoniul detinut de debitoare, bunuri imobile, mobile si disponibilitati banesti", spune in intimpinare Valica Epure, sustinind astfel ca cele doua dosare de executare, cel din Vrancea si cel din Bucuresti, nu au acelasi obiect. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 13 minute, 43 secunde
jegosule sa dai banii la actionari dupa aceea sa te bucuri de banii tai ca de BUNUL DUMNEZEU NU DOARME SI NU O SA TE BUCURI DE BANI.
, acum 739398 zile, 20 ore, 13 minute, 43 secunde
nenorocitule, mai stii cate datorii ai si cata lume ai inselat? da banii oamenilor inapoi, nu ti-e frica de dumnezeu? eSTI IN LIBERTATE DAR AR TREBUI SA FII INCHIS PENTRU CATA LUME AI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.