Ultima oră

Soferii microbuzelor ingramadesc lumea pentru un leu in plus

Dan Chiriac
26 aug 2009 911 vizualizări
Acestia expun calatorii unor posibile accidente rutiere pentru ca imbarca masinile cu mult peste capacitatea de transport u nu mai putin de 82 de sanctiuni intr-o singura zi au fost aplicate de Politia Rutiera

Chiar daca 14 oameni au murit iar alti 13 sint in spital din cauza neglijentei lor, transportatorii continua sa-si bata joc de calatorii care le sporesc afacerile. Oamenii sint nevoiti sa se ingramadeasca precum sardelele din cauza lipsei unei alternative la un transport civilizat. Din acest motiv, politistii focsaneni au intensificat actiunile pentru verificarea legalitatii transporturilor de marfa si de persoane. In doar 24 de ore, politistii au controlat 172 de masini si au aplicat 82 de sanctiuni, dintre care 29 pentru transport public de persoane cu mai multi calatori decit numarul de locuri prevazute, 14 pentru lipsa centurii de siguranta, 6 "" pentru Inspectia Tehica Periodica (ITP) expirata si 8 pentru lipsa documentelor. Au fost retinute si 5 certificate de inmatriculare, au fost constatate 2 infractiuni, iar valaorea sanctiunilor s-a ridicat la 5.460 lei. Cu ocazia actiunii a fost oprit in trafic un microbuz care efectua transport de persoane pe ruta Focsani-Dalhauti. Autovehiculul condus de Lucian M., 33 ani, din Odobesti, nu detinea licenta de transport si licenta de traseu, iar administratorul societatii "a dispus si a consimtit efectuarea transportului public de persoane cu incalcarea prevederilor legale", dupa cum spun politistii. în cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public. Tot luni, a fost depistat Ionel Neagu, 43 ani, din comuna Cimpineanca, care transporta pe ruta Odobesti ""Focsani un numar de 24 persoane, fata de cele 16 locuri ale autovehiculului. De asemenea, Daniel Lera, 34 ani, din comuna Dumbraveni, transporta 21 persoane fata de cele 19 locuri prevazute pentru vehicul, avind si inspectia tehnica expirata. Si soferul Cosmin Grama, 26 ani, din comuna Gologanu, transporta 21 persoane fata de cele 19 locuri prevazute in microbuz, Ionel Ginsu, 39 ani, transporta 23 persoane, fata de cele 12 locuri prevazute ale autovehicolului, iar Ion Muruzanu, transporta mai multe persoane decit numarul de locuri, avea inspectia tehnica periodica expirata si nu poseda atestat profesional pentru transport persoane, dupa cum ne-a transmis politia. Tot in cadrul actiunii a fost depistat Daniel Ionita, din comuna Sapoca, ce transporta cantitatea de 800 litri vin alb fara documente legale, pentru o nunta. în cauza au fost prelevate probe in vederea efectuarii analizei vinului, urmind ca in raport de rezultatul analizelor de laborator sa fie dispuse masuri legale. Politia anunta ca razii vor fi efectuate si in urmatoarea perioada. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 52 minute, 46 secunde
As vrea sa vedeti cum sunt transportati calatorii pe ruta Jorasti- Focsani dupa ce incepe scoala ,mai ales la orele de varf!
, acum 739393 zile, 15 ore, 52 minute, 46 secunde
Cum am mai zis solutia ar fi afisarea obligatorie la loc vizibil in microbuze a numarului de la ARR astfel incat calatorii sa poata suna cand sunt nemultumiti de conditiile de transport.
, acum 739393 zile, 15 ore, 52 minute, 46 secunde
Da,eu cred ca soferii de microbuze accepta mai multi pasageri decat locuri pentru un leu in plus ca sa poata plati ,,dijmele\'\' scoase peste noapte de incapabilii ce coduc tara.Eu cred ca in cateva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.