Ultima oră

Copiii disparuti, in atentia autoritatilor

Dan Chiriac
26 aug 2009 699 vizualizări
La numarului unic european 116000 se pot sesiza disparitiile de minori

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus si Inspectoratul General al Politiei Romane au desfasurat in perioada iunie-august o campanie de promovare a numarului unic european 116000, prin care se pot sesiza disparitiile de minori. Numarul 116000 este destinat parintilor, copiilor, autoritatilor si publicului. Parintii pot folosi acest numar atit pentru sesizarea rapida si gratuita a disparitiei copilului lor cit si pentru a beneficia de serviciile de consiliere. Copiii care au plecat in mod voluntar de la domiciliu pot apela numarul pentru a discuta cu specialistii centrului, in vederea identificarii impreuna a unor solutii potrivite pentru situatia in care se afla. Autoritatile pot sesiza la acest numar cazurile de disparitie, in vederea sprijinirii in identificarea copiilor, iar publicul larg poate oferi prin intermediul numarului 116000 informatii folositoare pentru identificarea copiilor disparuti. Pe durata campaniei, politistii din cadrul I.P.J. Vrancea au impartit materiale informative si au oferit recomandari cetatenilor pe tema disparitiilor de minori, pe raza intregului judet. Politistii le recomanda cetatenilor sa nu-si lase copii sa se joace nesupravegheati in zonele aglomerate, sa-i invete ca au voie sa plece doar cu acordul parintilor, sa nu-i trimita singuri la cumparaturi si sa-i invete ca, in cazul in care se pierd, nu trebuie sa incerce singuri sa-si caute parintii, ci trebuie sa apeleze la un politist, o vinzatoare sau un adult insotit de un copil. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.