Ultima oră

Accidentele cu microbuze curg pe banda rulanta

Dan Chiriac
25 aug 2009 1063 vizualizări
Politia, ARR si RAR vor sa opreasca transportatorii care pun in pericol calatorii u soferii bauti si vitezomanii pica in plasa politiei

Trei institutii sint in alerta dupa ultimele accidente produse de microbuze pe sosele din tara. In urma cu zece zile, la Scinteia, in judetul Iasi, 14 persoane au murit dupa ce un microbuz care circula fara licenta a fost lovit de tren. Alti doi supravietuitori sint in continuare la spital. Simbata trecuta, in judetul Galati, 11 nuntasi au fost raniti dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat. Totul in conditiile in care soferul facea o cursa ocazionala, fara a avea aprobarile necesare pentru un astfel de transport. In aceste conditii, inspectorii de la Registrul Auto Roman, cei de la Autoritatea Rutiera Romana si lucratorii Politiei Rutiere au intensificat actiunile pentru descoperirea neregulilor. Oamenii legii spun ca in urmatoarele saptamini controalele vor fi foarte severe, iar cei care vor fi prinsi in ilegalitate vor primi sanctiunile cele mai drastice, ajungindu-se pina la amenzi de citeva sute de milioane de lei vechi sau chiar la dosare penale.

In judetul Vrancea, potrivit Registrului Auto Roman, sint inmatriculate 180 de autobuze si autocare, carora li se adauga citeva sute de microbuze care transporta calatori. Dintre acestea, o parte au o vechime destul de mare si pot duce la accidente soldate cu victime. In ultima saptamina politistii si cei de la RAR si ARR au gasit mai multi conducatori de microbuze care faceau transport ilegal de persoane sau inghesuiau oamenii in masina. Inspectorii spun ca transportatorii prefera sa apeleze la aceste variante in ciuda faptului ca la licitatii au primit obligatia introducerii unei dubluri in cazul numarului mare de calatori.


Alcool si viteza cit se poate


Politistii rutieri vor declansa azi o alta actiune pentru a disciplina traficul si pe drumurile judetene si comunale. "Astfel, pentru respectarea normelor rutiere in vigoare, in perioada 24 august - 20 septembrie, politistii rutieri vor actiona cu precadere pe drumurile judetene si comunale. La actiuni vor fi angrenati si politistii de la posturi si 60 la suta din efectivele rutiere. Vor fi folosite sase aparate radar. Prin aceste actiuni, desfasurate la nivel national, se doreste prevenirea acicdentelor atit in interiorul localitatilor rurale cit si in sectoarele de durm care leaga comunele", ne-a spus comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. La finalul saptaminii trecute, politistii au aplicat aproape 1.000 de sanctiuni. Pe drumurile din judet s-au produs 11 tamponari. Politistii au gasit si alcoolemii sau viteze record, dar care nu pot urca pe primele locuri ale topului "all-time". Astfel, la Popesti, Mihai Anton Vilau a fost gasit in timp ce conducea un tractor neinmatriculat si avind o imbibatie alcoolica 1,15 grame la mie. La Vidra, Toader Rusu, 43 ani, din comuna Nistoresti a fost gasit cu o alcoolemie de 0,41 grame la mie. Pe DN2M, politistii l-au inregistrat cu aparatul radar pe Petre Marin, din comuna Brosteni, in timp ce circula cu 145 km/h. Acestuia i-a fost retinut permisul pentru 90 de zile, iar amenda a fost de 450 de lei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.