Ultima oră

Circulare interne pentru concedii fara plata in institutiile Primariei

Eduard Popescu
24 aug 2009 1473 vizualizări
In timp ce unora li se impune concediu fara plata, pentru altii primarul Bacinschi cere mariri de salarii

Inainte de a pleca in concediu, primarul Decebal Bacinschi a avut o intilnire cu directorii institutiilor aflate in subordinea Consiliului Local Focsani. Motivul principal a fost acela de aducere la cunostinta a masurii propuse de Guvern, aceea ca functionarii sa ajute tara sfisiata de criza financiara si de a accepta concediul de 10 zile fara plata. Practic, angajatii Primariei Focsani ar trebui sa vina la munca, dar pe o anumita perioada sa nu aiba pretentia la salarii intregi. "Ziarul de Vrancea" a aflat pe surse ca prin institutii deja s-au strins semnaturi "de luare la cunostinta" a situatiei, masura putind a fi luata dupa data de 1 septembrie. Printre angajati circula temeri, insa acestia sustin ca nu pot decit sa se conformeze regulilor dictate de directiunile institutiilor, dat fiind ca se tem pentru posturile lor. Cazul concret al circularelor interne privitoare la acceptarea concediului fara plata se intimpla in cazul angajatilor de la Serviciul Public Local de Asistenta Sociala. Paradoxal, in timp ce unora li se impune sa renunte la jumatate de salariu, unii trebuind sa traiasca o luna cu numai 300 RON (3 milioane lei vechi), primarul Decebal Bacinschi propune la sedinta Consiliului Local Focsani de marti sporiri salariale si avansari pentru anumiti functionari. Criza financiara pare a fi pentru unii muma, in timp ce pentru altii este ciuma. Consilierul local al PD-L, Nicu Tanase a declarat ca nu este de acord cu mariri salariale in timp ce tuturor li se cere sa stringa cureaua. In acest sens, se pare ca atit grupul de consilieri ai PNL, dar si cei ai PD-L, nu vor vota proiectul de hotarire privitor la salarii mai mari. "Situatia nu este in regula. Nu contest dreptul lor de a avea salarii marite, dar sint in contradictie cu situatia actuala", a precizat presedintele PD-L Focsani, Nicu Tanase. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.