Ultima oră

Veterinarii au imbratisat transparenta

Nicoleta Cristea
24 aug 2009 992 vizualizări
Sefii DSVSA Vrancea si-au facut publice averile, dupa ce de ani buni aceste informatii nu au mai fost actualizate u cea mai mica avere o are directorul coordonator adjunct pe sanatate animala, respectiv o Dacie in leasing

Angajatii Directiei Sanitare si Pentru Siguranta Alimentelor Vrancea si-au facut publice veniturile si averile obtinute anul trecut, dupa ce de ani buni lincezeau pe site declaratii vechi din anii 2005 "" 2006. Pentru ca pe http://www.ansvsa.ro sint publicate peste 70 de asemenea declaratii, de la cele ale actualei conduceri, la consilieri si chiar referenti, in rindurile de mai jos ne-am oprit numai asupra celor din "capul" listei: actualii si fostii sefi. Actualul director coordonator al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, Luminita Deliu, si-a declarat un venit de 36.400 de lei, pe cind era doar medic concesionar. Sefa veterinarilor are un apartament de 93 mp in Focsani, cumparat in 1994, un Audi A4 din 2003, dar si trei conturi curente (carduri), unul in euro si celelalte in lei. La capitolul "minusuri", directorul coordonator si-a notat in declaratie un imprumut de 5.000 euro, contractat in 2006, a carui scadenta este in 2011. Directorul coordonator adjunct pe sanatate animala, Mariana Amaricai, se poate "mindri" doar cu o Dacie Logan Break si cu leasingul aferent acesteia, scadent in 2015. In ceea ce il priveste pe directorul coordonator adjunct pe siguranta alimentelor, care a fost de altfel director adjunct al DSVSA Vrancea multa vreme, Doru Calistru, anul trecut a avut un venit declarat de 61.534. Acesta mai are o casa si terenul aferent in municipiu, proprietati pe care le detine inca din 2000. Adjunctul se poate lauda si cu un "parc auto", detinind un Cielo, cumparat din 1996, dar si un Mercedes, ceva mai nou, din 2005. In ceea ce priveste vechea garda a DSVSA Vrancea, fostul sef al institutiei, care inca se mai judeca pentru fotoliul de conducere, Ionel Duta, acesta si-a declarat un venit de peste 80.000 de lei, aferent anului trecut. Fostul director plin al DSVSA Vrancea a facut publice si veniturile fiului sau, Ionut Mircea, care este consilier juridic la Primaria Adjud, localitatea sa de bastina. Potrivit declaratiei, juniorul a cistigat 11.000 de lei anul trecut, in timp ce jumatatea lui Ionel Duta a avut venituri din pensie, dar si din "cresterea animalelor si cultivarea pamintului". Proprietatile fostului director se afla, dupa cum era de asteptat, in Adjud, respectiv un teren agricol, cumparat in 2001 "" 2003 (!), dar si o casa de locuit obtinuta prin donatie, in 1988. La capitolul bunuri imobile, Ionel Duta a mentionat doua autoturisme Toyota, obtinute prin leasing si imprumut la banca, un Nissan, un tractor U650 si un Fiat Punto. Ionel Duta a trecut in declaratie si datoriile de la banci, trei la numar, toate in lei. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.