Ultima oră

Batuta fara mila, o tinara mama a fugit cu copiii in lume

Dan Chiriac
22 aug 2009 1500 vizualizări
tinara a stat o noapte in padure, in ploaie, preferind furia naturii decit bataile concubinului u mama a reclamat abuzul conjugal la politie si a ajuns in cele din urma in adapostul de la Protectia Copilului, dupa un ocol pe la redactia noastra u politistii nu par sa stie unde e centrul maternal

O mama de doar 19 ani din comuna Vintileasca a fugit de acasa impreuna cu cei doi copii ai sai, dupa ce nu a mai suportat bataile sistematice incasate de la sotul ei. Ioana Tufanoiu spune ca traieste in concubinaj cu un cioban in satul Jitia de Sus si a venit ieri dimineata, impreuna cu cele doua fetite, Denisa si Florentina, la redactia ziarului nostru pentru a cere ajutor. Tinara a plecat pentru a doua oara de linga concubinul ei si spune ca a stat o noapte prin padure, pentru ca nu a avut unde sa traga. In cele din urma o crestina i-a oferit adapost, dupa care mama a venit sa se plinga la autoritatile din Focsani. "Fetita cea mica a aruncat cu un spray in el si a inceput sa dea in ea fara mila. I-am explicat ca este doar un copil si nu stie ce face. A lasat copilul si m-a luat pe mine. M-a lovit cu ce a apucat, m-a pus jos si dadea cu picioarele in mine. M-a calcat in picioare. L-am amenintat ca il reclam la Politie daca mai da in copii si ma lovea si mai tare. Mi-a zis ca are dreptul sa faca ce vrea cu mine. Am decis sa iau copiii sa plec unde vad cu ochii, ca nici soacra nu ma intelege. Am stat prin padure, in ploaie, ca nu am unde sa ma duc. Casa parinteasca e darimata, tatal meu e mort, iar mama e plecata. Copiii sint nespalati si nu prea au mincat de doua zile", ne-a spus tinara, cu lacrimi in ochi. Cel putin in acest moment, Ioana nu vrea sa mai auda de cel cu care traieste in concubinaj de trei ani. "M-a amenintat ca o sa ma dea afara din casa, ca o sa-mi ia copiii si o sa ma lase pe drumuri. Eu nu pot lasa copiii pe mina unuia ca el. Vreau sa gasesc o camera unde sa stau, pentru ca la el nu ma mai intorc niciodata! Alocatia copiilor tot el o ia, iar noua nu ne da nimic pentru lapte, pampersi sau o banana", ne-a mai spus deznadajduita Ioana Tufanoiu. Aceasta a depus plingere la postul de politie din comuna Jitia, iar ieri a fost si la sediul IPJ Vrancea pentru a reclama cele intimplate. Intrucit a plecat de la Politie cu copiii de git, un taximetrist inimos a adus-o la redactia noastra ieri, inainte de prinz. Reporterii au anuntat imediat Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Ieri, la prinz, reporterii nostri au dus-o pe mama la centrul maternal din Focsani, unde a fost preluata chiar de seful centrului, Violeta Pavelescu. Cei doi copii, de doi si respectiv trei ani, vor locui aici pentru o vreme, alaturi de mama lor, unde vor avea parte de un pat curat si o masa calda. Politistii vrinceni ar fi putut sa o indrume pe tinara mama direct catre acest adapost infiintat special pentru copilul abuzat, insa nu au facut-o din motive care ne scapa. Din pricina acestei omisiuni, cei doi copii au mai stat citeva ore pe strazi, flaminzi si obositi, inainte de a ajunge la redactia noastra. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.