Ultima oră

Magazinele care vind plante euforice ar putea fi inchise

Dan Chiriac
21 aug 2009 911 vizualizări
In Focsani sint deschise trei astfel de magazine, frecventate in special de adolescentii rebeli

Ministerul Sanatatii Publice doreste sa initieze un proiect de ordin prin care sa interzica vinzarea plantelor halucinogene cu care se intoxica adesea tinerii rebeli din ziua de azi. Proiectul va fi luat in discutie pe 19 septembrie si, daca va fi aprobat in forma actuala, va duce la inchiderea magazinele care vind produse etnobotanice ce au efecte halucinogene si chiar cancerigene asupra consumatorilor. Intr-o declaratie acordata Mediafax, Gabriel Saramet, directorul Directiei Generale Strategii si Politica Medicamentului, a vorbit despre masurile de se impun. "Avind in vedere amploarea fenomenului si riscurile la care sint expuse persoanele care achizitioneaza produsele mentionate, este necesara interventia autoritatii publice in scopul protejarii sanatatii cetatenilor. întrucit nu exista un act normativ care sa reglementeze aceasta situatie de fapt, la Ministerul Sanatatii s-a intrunit un grup de lucru interinstitutional care a elaborat un proiect de ordin care sa stabileasca conditiile comercializarii acestor produse", a spus Gabriel Saramet. Proiectul de lege prevede interzicerea activitatilor cu produse vegetale, plante sau substante care induc sau pot induce ideea ca ar putea avea efect similar plantelor, substantelor si cel al preparatelor cu continut stupefiant si psihotrop. în cazul in care plantele care fac obiectul acestui ordin sint comercializate in scop etnobotanic, vor fi supuse unui regim de autorizare. In acest moment, in Focsani functioneaza trei astfel de magazine, care ar putea fi inchise daca proiectul dezbatut pe 19 septembrie va fi aprobat. In ultimele luni, mai multi tineri au ajuns la spital dupa ce au consumat aceste amestecuri etnobotanice in combinatie cu tutunul. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 56 minute, 9 secunde
OK, sa fie inchise si patronii sa fie spanzurati. Problema e totusi daca s-a facut vreun studiu, ceva, care sa demonstreze cele spuse. Sau se fac iar legi pe baza de barfa ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.