Ultima oră

POLITICA: Politic Show

Ziarul de Vrancea
19 aug 2009 514 vizualizări
Sfaturile americanilor catre Geoana: Iliescu si Nastase, arme secrete impotriva lui Basescu; Romanii se tem de frauda electorala; PSD ii creste cota lui Geoana cu inca un sondaj; Andronescu - Miclea, Ceausescu - Gorbaciov


Miercuri, 19 august 2009, Revista Presei A Politic


PSD ii creste cota lui Geoana cu inca un sondaj. Mircea Geoana creste in sondajele comandate de PSD si pare a-l fi eliminat pe liberalul Crin Antonescu din cursa pentru un loc in turul doi al prezidentialelor. Potrivit unui studiu CURS, efectuat in perioada iulie-august, la cererea social-democratilor, liderul PSD, cu 27%, in crestere cu patru procente fata de luna iunie, este al doilea in topul prezidentiabililor, dupa Traian Basescu, cotat cu 33%, in scadere cu un procent fata de masuratoarea anterioara. Crin Antonescu scade si el de la 15% la 13%, scrie EvZ.


Romanii se tem de frauda electorala. Asociatia Pro Democratia avertizeaza ca 63% din cetateni se tem ca alegerile sunt fraudate, cu 11% mai mult decat inainte de europarlamentare. Potrivit Pro Democratia, modul in care s-a desfasurat scrutinul pentru Parlamentul European din 7 iunie si maniera stangace in care autoritatile au verificat sesizarile privind votul multiplu, turismul electoral si folosirea listelor suplimentare au agravat neincrederea publicului. Astfel, un studiu CCSB comandat de Pro Democratia arata ca daca inainte de europarlamentare 68% din romani erau de parere ca, partidele folosesc turismul electoral, in prezent, procentul este de 81%. In privinta voturilor cumparate direct, 78% din romani cred ca acest lucru se intampla, fata de 73% in luna mai, scrie Romania libera.


Sfaturile americanilor catre Geoana: Iliescu si Nastase, arme secrete impotriva lui Basescu. Strategii lui Obama angajati de Geoana spun ca cei care reprezinta acum partidul la talk show-uri, ca de exemplu deputatii Nicu Banicioiu si Robert Negoita, trebuie inlocuiti cu persoane care au greutate in ochii electoratului. Consilierii americani de la Benenson Strategy Group, Jay Rouse si Peter Brodnitz, au prezentat luni seara, la Kiseleff, grupului strategic al lui Mircea Geoana concluziile unui studiu sociologic efectuat pe 4.000 de persoane, trasand principalele coordonate ale luptei impotriva lui Traian Basescu, dar si principalele probleme pe care le are candidatul PSD, scrie Cotidianul.


Tariceanu, strategul lui Antonescu. Grupul politic consultativ al PNL, din care face parte si fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu, va conduce campania pentru alegerile prezidentiale, a declarat, ieri, pentru Mediafax, Romeo Stavarache.El a adaugat ca tinta formatiunii e intrarea in turul doi si castigarea alegerilor prezidentiale, scrie EvZ.


In "Andronescu "" Miclea, Ceausescu "" Gorbaciov", Cristian Ghinea considera ca "intr-un fel, Ion Iliescu are dreptate cand se enerveaza si zice: "Da-o in ma-sa de guvernare! Deci nu de guvernare vorbim acum, vorbim de un pachet de legi". Emil Boc ameninta ca isi asuma raspunderea pe un pachet de legi privind educatia, in vreme ce ministrul Educatiei negociaza un alt pachet de legi cu sindicatele. Oamenii astia au aerul ca nu prea vorbesc intre ei. Comunica prin presa si parca ar fi vorba despre angajarea femeilor de serviciu la Guvern, nu despre sistemul de educatie. Cu o presa obsedata de certuri politice, care vaneaza declaratiile certarete ale liderilor (nu ca acestia s-ar lasa mult rugati), si sa vrei, e greu sa urmaresti pe ce se mai cearta de aceasta data". Integral in Romania libera.


Horia Ghibutiu, in "Da-o-n ma-sa de lansare!", afirma ca "reuniunea nationala a social-democratilor ar urma sa consfinteasca lansarea oficiala a candidaturii lui Mircea Geoana la presedintia Romaniei, un eveniment despre care "Gandul", citand surse din partid, dezvaluie ca "se doreste o lansare tip Obama. Totul va fi grandios". Vai, dar ce nu e grandios in politica romaneasca a zilelor noastre? Solidaritatea pedelista fata de ministrul Elena Udrea, greu incercata de o comisie parlamentara a carei activitate se varsa pe bloguri, nu e grandioasa?" Integral in EvZ.




de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.