Ultima oră

Moara de la Muzeul Satului se plimba de la Judecatorie la Tribunal

Nicoleta Cristea
17 aug 2009 785 vizualizări
Judecatoria trebuie sa decida acum daca moara de apa a apartinut familiei lui Mihalache Nicolau Procesul de revendicare al morii care in acest moment este expusa la Muzeul Satului din Cringul Petresti inca se judeca la Judecatoria Focsani

Dosarul se plimba prin instante de mai bine de un an, actiunea fiind introdusa de Mihalache Nicolau, din comuna Bolotesti, in iunie 2008, la Judecatorie. De aici competenta a fost declinata la Tribunalului Vrancea, insa in primavara acestui an magistratii au considerat ca instanta competenta sa solutioneze cauza este de fapt Judecatoria. De la aceasta decizie, dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Galati, pentru ca hotarirea sa fie parafata, dupa care procesul a debutat din nou in iunie anul acesta, la Judecatoria Focsani, cu o aminare solicitata de reprezentantul Consiliului Judetean Vrancea, pentru angajare aparator. Mihalache Nicolau a revendicat o moara care reprezinta obiect de muzeu, fiind expusa la Muzeul Vrancei, solicitind fie restituirea imobilului, fie contravaloarea in bani. Vrinceanul sustine ca in 1948 tatal lui a construit moara de apa, din lemn si acoperita cu sindrila, cladirea fiind compusa din trei camere, si amplasata pe o suprafata totala de 7.000 de metri patrati. Barbatul spune ca numai cele patru pietre de moara care puneau in functiune mecanismul au costat 250.000 de lei la acea vreme, fiind aduse din Franta. Batrinul a aratat ca moara le-a fost solicitata in 1971, dar pentru ca familia lui a refuzat, atit el, cit si tatal lui au fost dusi in arestul Procuraturii Panciu pentru trei zile, timp in care Primaria Bolotesti au demolat cladirea si a transportat-o in Cring. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.