Ultima oră

Politic Show: Ministerul Turismului face plangere penala impotriva lui Ludovic Orban; PD-L puncteaza. PSD se vede obligat sa-si asume raspunderea pe p

Ziarul de Vrancea
14 aug 2009 469 vizualizări
Vineri, 14 august 2009, Revista Presei | Politic




Armata bugetarilor-fantoma. Guvernul a anuntat reducerea a peste 10.500 de posturi din agentii, din care 1.600 nu sunt ocupate. Luati de euforia concedierilor, membrii Executivului au pus la gramada locurile vacante cu cele ocupate. Ca sa le iasa socoteala, au numarat si disponibilizarile din companii, noteaza Adevarul.


Ministerul Turismului face plangere penala impotriva lui Ludovic Orban. Ministerul Turismului va face plangere penala impotriva presedintelui comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, liberalul Ludovic Orban, pe care il acuza de calomnie si abuz in serviciu. Potrivit unui comunicat emis ieri seara de catre biroul de presa al ministerului condus de Elena Udrea, Ludovic Orban a declarat dupa sedinta comisiei parlamentare de ancheta pe care o prezideaza ca "toate cheltuielile de publicitate care au fost incheiate de minister nu au avut baza legala (...), incalcandu-se grav art. 4 din Legea Finantelor Publice si toate celelalte articole care reglementeaza modul in care pot fi cheltuiti banii publici", scrie EvZ.


PD-L puncteaza. PSD se vede obligat sa-si asume raspunderea pe pachetul Miclea. PD-L incearca prin tot felul de tertipuri sa faca PSD sa se retraga de la guvernare, dar social-democratii nu se dau dusi, intuind ca un astfel de gest le-ar putea aduce un prejudiciu major de imagine. Ultima gaselnita a PD-L este pachetul legilor educatiei varianta Miclea, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea pe 2 septembrie. In aceste conditii, PSD se vede obligat sa-si asume raspunderea nu pe Codul Andronescu, ci pe pachetul venit de la Cotroceni. Alta solutie pare a nu mai exista, deoarece asumarea raspunderii nu este supusa la vot, social-democratii nu pot depune motiune de cenzura impotriva Cabinetului din care fac parte, iar opozitia nu pare dispusa sa intre in acest joc, scrie Gardianul.


Ce s-a ales din promisiunile presedintelui Traian Basescu. Ce se intampla cu promisiunile electorale si unde se duc ele cand se duc? La aceasta intrebare vom incerca sa raspundem in cele ce urmeaza luand drept studiu de caz campania pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Cele mai multe dintre promisiunile lansate de presedintele Romaniei, Traian Basescu, in campania electorala din primavara anului 2007 nu s-au materializat. Aceea in care s-a zbatut sa obtina o noua reinvestire in functia suprema in stat, din partea romanilor, dupa ce fusese suspendat prin vointa majoritatii Parlamentului Romaniei. Integral in Cotidianul.


In editorialul "Cum sa omori reforma educatiei", Rodica Culcer scrie ca "scena parea absolut neverosimila: intre orele trei si patru dimineata, figuri livide de sindicalisti, studenti si elevi se opreau in fata camerelor de televiziune pentru a spune cateva platitudini despre ceea ce ministrul Ecaterina Andronescu pretinde ca au fost negocieri pe textul Codului educatiei. Doamnei ministru i se parea un act de eroism, desi era evident ca aveam de-a face cu o mascarada, pentru ca inghesuirea unui numar atat de mare de personaje cu interese atat de diferite intr-o sala pentru "a negocia" un text masiv intr-un interval de timp atat de scurt numai dezbatere serioasa si profesionala nu se poate numi. Poate doar subterfugiu politic. Iar daca o credem pe secretarul de stat din MECI Oana Badea, marele Cod al doamnei Andronescu a fost elaborat in mare secret de un grup restrans de initiati care nu au comunicat cu toti secretarii de stat". Integral in EvZ.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.