Ultima oră

Hoti de animale prinsi cu serviciile secrete

Raluca Manolache
14 aug 2009 866 vizualizări
Acestia au furat sute de cai si vaci, inclusiv de la tarani din Vrancea

17 persoane din judetele Iasi si Vaslui au ajuns pe mina oamenilor legii fiind suspectate ca au furat peste 100 de animale, in perioada 2008 - 2009 din sase judete din Moldova, printre care si Vrancea. Politistii au efectuat 18 perchezitii domiciliare in cele doua judete, suspectii fiind in atentia politiei inca din 2008. Dosarul celor noua tineri se afla in lucru la Directia pentru Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi, procurorii solicitind Tribunalului Iasi arestarea preventiva a acestora. Anchetatorii spun ca suspectii, cu virste cuprinse intre 22 si 45 ani, stabileau data si locul unde urmau "sa actioneze", iar dupa fixarea locului de intilnire se deplasau cu un autoturism sau cu motoscutere spre locatia de unde urmau sa fure animale. Se pare ca acestia au picat in plasa politiei dupa ce telefoanele le-au fost ascultate. "în mod obisnuit, la o singura actiune, furau intre 2 si 5 animale pe care apoi le scoteau prin gradinile partilor vatamate, conducindu-le pe terenuri virane spre paduri si livezi parasite, unde le legau de copaci. în situatia in care se apropiau de ei persoane necunoscute, membrii gruparii fie atacau pentru a-si asigura fuga, fie abandonau animalele si fugeau. în acest timp, unii dintre membrii gruparii asteptau sa vada daca proprietarii animalelor sustrase anunta politia si daca sint sau nu urmariti de autoritati. Cind apreciau ca sint in siguranta, luau animalele din locurile in care le lasasera si le duceau la tirguri sau abatoare pentru a le valorifica. O alta modalitate de savirsire a infractiunilor consta in schimbarea animalelor furate astfel incit vinzarea la tirguri sa vizeze alte animale decit cele sustrase efectiv", au explicat anchetatorii. Prejudiciul estimat a fi produs in cauza se ridica la peste 200.000 RON, sumele obtinute in urma vinzarii animalelor fiind folosite de suspecti pentru a-si construi case si a cumpara diverse bunuri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.