Ultima oră

SPORT: Ungaria - Romania 0-1 / La limita

Ziarul de Vrancea
13 aug 2009 486 vizualizări
Din succesul de la Budapesta, "tricolorii" pot pastra amintirea primei reprize, cand au dominat Ungaria, izbutind sa si inscrie unicul gol al intalnirii (Ghioane, 43), dar trebuie sa uite repede imaginea partii secunde, in care principala preocupare a fost sa se apere sustinut in fata unei avantate echipe a Ungariei.

"In prima repriza, am izbutit sa construim si sa destabilizam adversarul. In a doua, am aratat o disciplina tactica foarte buna. Este o victorie de care ne vom aminti si peste 20 de ani, ca in august 2009 am batut Ungaria la ea acasa!" - Razvan Lucescu, Pro TV.


Este al doilea succes pentru antrenorul Razvan Lucescu de la sosirea la nationala, si acesta reusit la limita (1-0 a fost si la debutul din Lituania). Tanarul tehnician si-a mentinut si la Budapesta indrazneala, producand debutul lui Dananae de la Craiova pe postul de fundas dreapta si titularizandu-l pe Max Nicu in linia de mijloc, pe aripa stanga. In rest, Lucescu junior a pastrat axul de joc din meciul oficial cu Lituania, mergand in continuare pe mana cuplului Apostol - Ghioane in centru.


Ghioane este de alfel si autorul victoriei - fotbalistul de la Kiev si-a incununat evolutia excelenta din prima perioada cu un gol splendid marcat in minutul 43 - a trimis sub transversala, din marginea careului, o minge respinsa disperat de apararea Ungariei.


Surprinzator, tricolorii nu au izbutit sa repete evolutia promitatoare si in repriza secunda - Ungaria, cu doua schimbari in ofensiva, a impins liniile, a asezat jocul si a dominat categoric din punct de vedere teritorial. Hajnal, un decar veritabil, a reprezentat principalul pericol, actiunile sale aducand mingea in preajma careului lui Coman. Ungaria a exagerat insa cautand fazele fixe. Iar din momentul in care razvan Lucescu a schimbat media de inaltime a defensivei centrale (trimitandu-l pe Goian in locul lui Radoi), echipa gazda nu a mai avut nicio sansa reala de a inscrie.


"Am suferit foarte mult in partea a doua, pentru ca Ungaria ne-a fortat sa inchidem spatiile. E un cliseu, dar victoriile chiar aduc victorii. Pentru noi e important sa avem atmosfera buna, incredere, pentru ca ne asteapta Franta." - Chivu, capitanul Romaniei.


de A.S. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.