Ultima oră

Toader Ghetu asteapta ordonantele lui Boc

Silvia Vrînceanu Nichita
13 aug 2009 847 vizualizări
Mai multi angajati de la Protectia Copilului si-au luat concediu fara plata pentru a pleca la munca in strainatate

Toader Ghetu, directorul de la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ne-a declarat ca doar 15 angajati din cadrul institutiei pe care o conduce se afla in concediu fara plata la acest moment si a salutat initiativa Guvernului Emil Boc de a-i obliga pe bugetari sa mearga pentru zece zile in concediu fara plata, impaunindu-se cu ideea care a stirnit valuri in institutie. Acesta a precizat ca nu poate obliga angajatii sa intre in concediu fara plata si in acelasi timp sa vina la serviciu pina cind Guvernul nu va da o ordonanta in acest sens. "In lipsa unui act normativ, nu pot sa oblig oamenii. Eu n-am dreptul legal sa solicit cuiva sa nu lucreze, cu toate ca salariatii pot da curs unei initiative. Dar asta e altceva. Eu chiar lucrez cu frica lui Dumnezeu, a legii si a opiniei publice", a declarat directorul de la Protectia Copilului, care s-a vazut nevoit sa faca fata unui adevarat val de nemultumiri din interior. Toader Ghetu spune ca banii care se vor economisi in urma concediilor fara plata ale angajatilor vor intra tot in fondul de salarii, raspunzind astfel suspiciunilor ridicate de unii subordonati. "Banii nu pleaca din fondul de salarii, banul daca nu se cheltuieste ramine pe capitolul la care s-a alocat", a precizat Ghetu. Acesta a abordat si subiectul primelor de vacanta pentru salariatii care nu au beneficiat inca de acest drept, spunind ca toata lumea isi va primi banii in transe, pina in anul 2012, asa cum a decis Guvernul. De precizat ca de aceste prime au beneficiat doar cei care si-au luat concediu pina pe 1 iulie, fapt care a stirnit suspiciuni. Unii angajati sustin ca in institutie s-a stiut ca nu toata lumea poate beneficia de prime, asa ca au plecat in concediu in prima parte a verii doar cei care au avut informatii "de sus", in frunte cu sefii. Institutia din subordinea Consiliului Judetean are 1.050 de angajati care au salarii de baza cuprinse intre 682 si 1.120 de lei. Aici intra si cei 320 de asistenti maternali, care au grija de 512 copii abandonati de parinti sau orfani cu virste cuprinse intre 0 si 14 - 15 ani. De precizat ca la ora actuala exista mai multi angajati care au intrat in concediu fara plata pentru a pleca la munca in strainatate pe perioada verii. De doua saptamini a plecat din institutie si Ionel Catarama, liderul Sindicatului Liber "Dreptatea" din DGASPC, care nu se mai ajungea cu banii. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.