Ultima oră

Se pregateste Programul prima coasa!

Raluca Manolache
12 aug 2009 1185 vizualizări
Oamenii legii s-au aratat creativi si au iesit in strada cu un mesaj de protest intitulat Programul prima coasa , aluzie la abilitatile de cosas ale premierului Boc u Nu mai sintem dispusi la munca patriotica sau Nu mai vrem ca misiunile statului sa fie platite din banii nostri , au scandat oamenii legii u Prefectura si Politia din Vrancea vor fi pichetate pe 17 august

Politistii de la Transporturi Feroviare Vrancea, afiliati Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", s-au alaturat colegilor din Galati, Buzau si Braila si au pichetat ieri Prefectura Galati. La protest au participat si membrii Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere Vrancea. Oamenii legii au cerut sa le fie platite sporurile salariale, orele suplimentare si chiria, in cazul celor care sint mutati in interes de serviciu. Protestatarii au afisat o fotografie a premierului Emil Boc dind cu coasa, pe fotografie fiind scris mesajul "Programul Prima Coasa", aluzie la programul guvernamental "Prima casa", dar si la exercitiile de imagine ale primului ministru. Pe celelalte pancarte se putea citi: "Nu mai sintem dispusi la munca patriotica", "Nu mai vrem ca misiunile statului sa fie platite din banii nostri" sau "Politist ultragiat a infractor necondamnat". Agentii au iesit in strada pentru a atrage atentia asupra fapului ca bugetul alocat acopera cheltuielile pentru salarii doar pina in luna octombrie, ca orele suplimentare nu sint platite sau nu se compenseaza cu timp liber corespunzator, ca sa nu mai vorbim de neplata compensatiilor de chirie cuvenite politistilor mutati in interes de serviciu. De asemenea, sindicalistii au protestat si pentru ca risca sa fie bagati fortat in concediu fara plata. "Nu mai sintem dispusi la munca patriotica si nici nu mai vrem crestere economica prin saracirea politiistilor si prin cresterea numarului de posturi vacante", au scandat protestatarii. "In urma protestelor, delegatia de la Bucuresti a fost primita de ministrul Internelor si, in urma discutiilor purtate, s-a promis ca dupa rectificarea de buget se vor asigura salariile pentru lunile noiembrie si decembrie, in conditiile in care bugetul acopera cheltuielile cu salariile doar pina in luna octombrie. S-a promis ca se va umbla la sporuri, dar nu sint promisiuni pentru banii de chirie. In cazul in care solicitarile noastre nu vor fi solutionate se va organiza un nou protest la Bucuresti, unde vor participa toate organizatiile din tara", ne-a spus Enache Titel, liderul local al Sindicatului "Pro Lex". Si oamenii legii din Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) se pregatesc de proteste. Pe 17 august politistii vor picheta Prefectura si sediul Politiei din judet. La acest miting vor lua parte si cei afiliati Sindicatului "Pro Lex". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.