Ultima oră

Politistii protesteaza in strada

Raluca Manolache
10 aug 2009 1413 vizualizări
Astazi, politistii afiliati la sindicatul Pro Lex vor organiza un miting de protest la Galati u Prefectura si Politia din Vrancea vor fi pichetate de oamenii legii pe 17 august u politistii au informat Guvernul ca intirzierile salariale pot afecta ordinea si siguranta publica

Politistii de la Transporturi Feroviare Vrancea afiliati Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" se vor alatura colegilor din Galati si Braila pentru a picheta miine Prefectura din Galati. La mitingul de protest, care va incepe la ora 10.00, se vor alatura si membrii Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere Vrancea si Corpului National al Politistilor "" Biroul Teritorial Vrancea. Prin aceasta actiune, oamenii legii vor sa traga un semnal de alarma cu privire la deprecierea nivelului de trai si a conditiilor de munca din unitati. Astfel, politistii ies in strada pentru ca bugetul acopera cheltuielile cu salariile doar pina in luna octombrie, orele suplimentare nu sint platite sau nu se compenseaza cu timp liber corespunzator, ca sa nu mai vorbim de neplata compensatiilor de chirie cuvenite politistilor mutati in interesul serviciului, neacordarea primelor de vacanta si a normei de echipament si lipsa carburantului si logisticii minime (birouri, consumabile pentru copiator si imprimante, pixuri, coli de scris, etc.). In plus, oamenii in uniforme cer adoptarea legii unice privind salarizarea persoanelor platite de la bugetul de stat, adoptarea modificarilor la Statutul politistului "" Legea nr. 360/2002. "Sintem sub cota de avarie", spune agentul sef Enache Titel, liderul local al Sindicatului "Pro Lex". ProLex a remis presei un comunicat prin care subliniaza ca asteapta din partea Guvernului stabilirea cit mai urgenta a unor prioritati clare care sa-i vizeze pe oamenii legii si considera ca "negasirea unor solutii pentru ca politistii sa-si primesca la timp drepturile salariale este o grava problema care poate afecta ordinea si siguranta publica". Si oamenii legii din Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) se pregatesc de proteste. Politistii vrinceni afiliati acestui sindicat urmeaza sa iasa in strada pe 17 august cind se vor picheta Prefectura si sediul Politiei Judetene. Comisarul sef Gheorghe Bocu, liderul sindical al politistilor vrinceni care fac parte din SNPPC, spune ca prin acest protest se solicita respectarea legii. La acest miting vor lua parte si oamenii legii afiliati Sindicatului "Pro Lex". La ora actuala Vrancea este pazita de peste 800 de politisti, sub nivelul din tarile UE. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 7 ore, 7 minute, 59 secunde
Toate categoriile sociale ar trebui sa iasa in strada, in acest fel domnii guvernanti ar uita sa mai blatuiasca banii publici.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.