Ultima oră

Subiectele Zilei: Spor de zambet la politie; Nepotismul, ocolit de legea invatamantului; Miron Cozma face gesturi obscene; Portretul robot al manelist

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 722 vizualizări
Sămbătă, 8 august 2009,Revista Presei | Subiectele Zilei de Codrin Taut HotNews.ro


Ministrii nu stiu cum sa scape de Best Advertising si Ars Advertising.


Controversatele agentii de publicitate Ars Advertising si Best Advertising & Consult, implicate in derularea unor contracte cu Ministerele Mediului si Turismului, au participat la cele doua licitatii ale Ministerului Agriculturii, de promovare a Programului National de Dezvoltare Rurala. In prezent, acestea sunt anulate, dar si contestate din cauza modificarii criteriilor de evaluare. Managerul Ars Advertising, Gabriel Stefanescu, a confirmat faptul ca a participat la licitatiile Ministerului Agriculturii, insa a refuzat sa dea detalii suplimentare. "Particip la orice licitatie, indiferent de sansele teoretice pe care le am", a spus Stefanescu, citat de Mediafax. Si directorul general al Best Advertising & Consult, Marian Strachinescu, a confirmat participarea la licitatie si faptul ca a contestat procedura, alaturi de alti participanti. Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a confirmat ieri informatia vehiculata de "Gardianul", potrivit careia va cere Consiliului Concurentei sa verifice daca pe piata de publicitate finantata din fonduri publice exista intelegere monopolista intre firmele ARS Advertising, ART Advertising si BEST Advertising, scrie Gardianul.


Miron Cozma, reclamat la Politie de o soferita care sustine ca i-ar fi facut semne obscene.


O soferita din Targu Jiu l-a reclamat, joi seara, la Politie, pe Miron Cozma, sustinand ca acesta i-ar fi facut semne obscene din masina sa, insa fostul lider al minerilor din Valea Jiului respinge categoric acuzatiile. Luminita Fuiorea a declarat ca se afla in autoturismul sau impreuna cu alte doua prietene, in momentul in care pe o strada din Targu Jiu soferul unei masini nu i-a acordat prioritate si a fost aproape de a provoca un accident. Femeia spune ca initial nu si-a dat seama ca la volan se afla Miron Cozma si ca l-a urmarit, moment in care fostul lider sindical si sotia acestuia i-ar fi facut semne obscene, continuandu-si drumul, relateaza Gardianul.


Spagarii de la sectorul 1 urmau sa imparta banii cu un sef din primarie si din Ministerul Culturii.


Cei doi functionari arestati pentru coruptie au cerut banii pentru ei, pentru "un mare sef la Primaria sectorului 1", doi functionari de la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si unul de la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPM), se arata in motivarea deciziei instantei. Tribunalul Bucuresti (TB) arata, in motivarea sentintei in care a dispus arestarea celor doi functionari din Primaria sectorului 1, ca Vasile Silviu Bogdan si Traian Paun, de la Politia Comunitara a sectorului 1 - Biroul inspectii monumente istorice, au mers de mai multe ori la un imobil din strada Eremia Grigorescu din Capitala, proprietatea unei firme la care Richard Lee Hearrean este asociat, pentru a face verificari in ceea ce priveste autorizarea lucrarilor de renovare care erau supravegheate de Colin Robert Martin, scrie Gardianul.


Politia isi da "spor de zambet" 15% din salariu.


"Nici nu auzisem ca exista spor de zambet, pana la controlul facut la Politia Comunitara Ploiesti", ne-a declarat Andras Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP). In urma unui control facut la Politia Comunitara, doi angajati ai ANFP au descoperit ca salariatii de aici beneficiaza de spor de zambet de pana la 15% din salariul de baza. "Acest spor este stipulat in contractul colectiv de munca, ceea ce este ilegal. Nu aici trebuie sa apara, ci in Ordonanta numarul 6 a functionarului public. Avem contractul de munca la noi, ca proba. El arata ca sporul de zambet se acorda in functie de timpul de lucru prestat in relatia directa cu publicul. Controlul a fost efectuat pentru perioada 2003-2009", ne-a mai explicat seful ANFP. Acesta intentioneaza sa sesizeze Curtea de Conturi, scrie Gandul.


Codul educatiei ataca nepotismul universitar, insa foarte putin.


Ministrul Educatiei vrea sa interzica doar subordonarea sot-sotie sau tata-fiu, dar uita de nurorile, nepoatele sau fratii care predau chiar si in Universitatea Politehnica. In universitati, profesorii nu vor mai putea fi sefii propriilor sotii. Se va interzice prin noul Cod al educatiei ca decanul sa o aiba in subordinea directa pe sotie sau pe fiica. Dar nu le este interzis ca ambii sa fie decani la doua facultati diferite sau el sef de catedra, iar ea secretara rectorului. "In privinta rudelor care lucreaza in universitar, am decis ca persoanele casatorite sa nu poata ocupa functii de conducere in institutiile de invatamant, adica sa nu fie posibil ca unul dintre soti sa fie in directa subordonare a celuilalt. La fel si in cazul rudelor de gradul I (adica parinte-copil - n.r.). Am decis ca, deocamdata, sa nu extindem interdictia si la alte grade de rudenie", a declarat presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar. Liderul precizeaza ca profesorii care ocupa in prezent functii de conducere si vor intra in aceasta incompatibilitate isi vor duce pana la capat mandatul, informeaza Cotidianul.


Portretul-robot al ascultatorului de manele.


Un om etichetat ca "manelist" e ca o carte deschisa. Nu e nevoie sa-l cunosti pentru a-i ghici valorile, pentru a sti ce pretuieste si cum se raporteaza la viata. Imbracat cu haine mulate, cu pantofi cu varf ascutit si cu gatul infasurat in lanturi groase din aur, ascultatorul de manele sparge seminte la colt de strada, isi asculta playlistul telefonului in autobuz, se pozeaza in slapi langa o cascada la munte sau pe un vaporas in Venetia. Iar cand vine vremea sa petreaca, executa miscari sacadate cantand, alaturi de Guta: "Cand se preda smecheria/O invatam in clasa-ntaia/Dar voi toti n-ati fost atenti/Si ati ramas coringenti/ Dati-ma in judecata ca am mintea dezlegata/Puteti sa ma reclamati/ Ce-i al meu nu imi furati", relateaza EvZ.


Gatu ne-a confirmat spaga in cazul Paleu-Omer.


Academia Catavencu a postat vineri pe site-ul sau o inregistrare video din luna iunie in care presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, spune ca stia de faptul ca Petre Paleu si Aihan Omer vor oferi bani arbitrilor danezi inaintea meciului Romania-Muntenegru. "Paleu dadea bani in Romania si cand jucau cu Cetatea Bucur, ca asa era invatat. El a ajuns vicepresedinte, eu l-am sprijinit pentru ca e un tip si financiar potent, si care iubeste, ca si banii astia daca i-a dat nu i-a dat ca sa reguleze pe nu stiu cine, i-a dat ca sa castige Romania. Dar eu i-am avertizat, chiar atunci eu am stiut si le-am interzis si ei au facut-o pe barba lor. In primul rand eu am zis: "Ba tu ce cauti antrenor la Budapesta? Tu esti nebun?" (n.r. referire la selectionerul Aihan Omer)", a explicat Cristian Gatu, citat de Cotidianul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.