Ultima oră

Scuteristii vor fi speriati cu imagini socante de la accidente

Raluca Manolache
8 aug 2009 1030 vizualizări
Prezentarea in power point a fost realizata de comisarul sef Alexandru Cara, seful Serviciului Politiei Rutiere u in Vrancea sint inregistrate in prezent 7.000 de motoscutere si mopeduri u in acest an s-au produs 17 accidente grave soldate cu trei morti si 15 raniti grav intre motociclisti

Fenomenul negru! In acest mod au fost catalogate motoscuterele si mopedurile de catre politistii de la Circulatie dupa ce accidentele produse de amatorii de plimbari cu aceste vehicule au crescut simtitor in ultimii ani. Asa se face ca rutieristii, impreuna cu lucratorii de la Serviciul Politiei de Ordine Publica, au demarat o campanie de constientizare, cu precadere la tara, unde aceste mijloace de locomotie sint foarte cautate de tineri si batrini. Oamenii legii vor imparti pliante cu mesajul "Mersul cu motocicleta este placere. Nu il transforma in tragedie!!!" si, ca noutate, conducatorii vor putea vedea imagini reale luate de oamenii legii in momentul cercetarii accidentelor rutiere. Fotografiile au fost puse cap la cap de catre comisarul sef Alexandru Cara, seful Serviciului Politiei Rutiere, care urmeaza sa prezinte materialul in power point la scolile de soferi, dar si la sedintele comunale, cu politistii. "Conducatorii acestor tipuri de vehicule trebuie sa dea dovada de intelegere si sa asculte de sfaturile politistilor. Vrem ca cetatenii sa inteleaga ca nu sintem impotriva conducerii acestor mopeduri si dorim sa se respecte legislatia rutiera in domeniu", spune comisarul Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica. Campania a fost demarata pentru ca in acest an in Vrancea s-au produs 17 accidente grave soldate cu trei persoane decedate si 15 raniti grav din cauza neatentiei conducatorilor de mopeduri. Toate cele trei persoane decedate in evenimentele rutiere sint tineri cu virste de pina la 29 ani. Din cauza neatentiei in conducere, a vitezei excesive si consumului de alcool s-au produs accidente in Lepsa, Pufesti, Garoafa, Dumitresti, Mera, Paunesti, Vulturu, Cimpuri, Obrejita, Cirligele, Vulturu, Poiana Cristei si Paltin. De altfel oamenii legii spun ca acest fenomen a luat amploare, mai ales in zona de cimpie, iar persoanele care intra in posesia unui astfel de vehicul nu prea tin cont de lege pentru ca stiu ca nu pot fi aspru pedepsite. "Daca in cazul unui conducator auto lipsa permisului auto duce la intocmirea unui dosar penal, lipsa atestatului duce la aplicarea unei sanctiuni contraventionale", a precizat comisarul sef Alexandru Cara una dintre scaparile legislative. Campania preventiva initiata se va finaliza in luna octombrie. La ora actuala, in Vrancea sint inregistrate la primarii 7.000 de motoscutere si mopeduri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.