Ultima oră

AFACERI:FMI: Reduceti cheltuielile la nivel local, sintem dispusi sa acceptam un deficit bugetar de 7,2% din PIB

Ziarul de Vrancea
7 aug 2009 558 vizualizări
Reprezentantii FMI au avertizat ca deficitul bugetar poate depasi 8% din PIB la sfirsitul anului si au cerut reducerea cheltuielilor publice, cu accent pe "responsabilizarea autoritatilor locale".

Oficialii FMI au facut aceste declaratii in timpul intilnirilor de joi, 6 august, cu delegatiile PSD si PNL, fiind citati in comunicate oficiale ale celor doua partide.


Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI, a declarat ca Fondul nu vrea sa impuna Romaniei masuri specifice, cum ar fi concedierea a 20% dintre angajatii din sectorul bugetar, sustine PSD intr-un comunicat.


"Solutiile sunt variate. Mai putine creṣteri de salarii ṣi micṣorarea unor cheltuieli, reprezinta o varianta simpla ṣi, e adevarat, dureroasa, pentru a reduce deficitul bugetar," a spus Franks, potrivit aceleiasi surse. Oficialul FMI a mai spus ca Fondul va da dovada de mai multa flexibilitate, pentru a preveni greselile facute in urma cu un deceniu in Asia.


Economia romaneasca va inregistra o scadere de 8,5 sau chiar 9 procente in 2009, conform estimarilor FMI, iar deficitul bugetar va atinge cota de peste 8% din PIB in absenta unor masuri de reducere a cheltuielilor din partea Guvernului. Franks a mai declarat ca FMI este dispus sa accepte un deficit bugetar de pana la 7,2% din PIB. Partii romane ii revine astfel sarcina de a reduce cheltuielile cu circa 0,9% din PIB.


In timpul intilnirii cu PNL, Jeffrey Franks, a accentuat importanta reducerii cheltuielilor salariale in domeniul public, care au ajuns la un nivel nesustenabil, de 9% din PIB. Alte masuri cerute de FMI sunt adoptarea legii salarizarii unice si responsabilizarea autoritatilor locale fata de cheltuirea banului public, informeaza comunicatul de presa al PNL. ( Redactia Economic HotNews.ro)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.