Ultima oră

Incurajari prin Messenger pentru militarii din Afganistan

Raluca Manolache
6 aug 2009 1081 vizualizări
Militarii sint bine si au un moral bun , le-a transmis familiilor seful Brigazii 282 Infanterie Mecanizata u militarii tin legatura cu cei ramasi acasa prin Y! Messenger

Rudele militarilor plecati in misiune in Afganistan si-au dat intilnire marti seara la Cercul Militar Focsani pentru a discuta eventualele probleme ivite si rezolvarea acestora. La intilnirea grupului de sprijin, coordonat de Nicoleta Clincescu, sotia capitanului Gelu Clincescu, de la compartimentul logistic, a participat si col. dr. Nicolae Ionel Ciuca, inlocuitor la comanda Brigazii 282 Infanterie Mecanizata, care le-a rugat pe doamne sa apeleze la reprezentantii brigazii ori de cite ori au nevoie de ajutor financiar, psihologic si chiar medical. "Militarii aflati in misiune sint bine si au un moral bun", le-a spus col. dr. Nicolae Ionel Ciuca rudelor prezente la intilnire. Singura neintelegere discutata in cadrul intilnirii s-a referit la drepturile salariale ale militarilor, rudele acestora fiind lamurite ca din august salariile vor fi primite integral. Cu aceasta ocazie, sotiile, mamele si prietenele militarilor au fost rugate sa ii sprijine ori de cite ori discuta cu ei, tinind cont de privatiunile pe care le suporta intr-un teatru de operatiuni militare. De altfel, cei dragi ramasi acasa discuta aproape zilnic cu militarii prin intermediul telefonului sau prin Y! Messenger. "Tinem legatura cu ei zilnic. Deja ne-am obisnuit, mai ales ca multi dintre ei sint la a doua misiune", ne-a declarat Nicoleta Clincescu. Familiile militarilor se intilnesc adesea si la slujba de duminica de la capela militara din curtea Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", unde fac schimb de informatii si incearca sa se sprijine reciproc. Cadrele din Focsani au preluat de aproape doua luni stafeta misiunilor din cel mai fierbinte punct de pe glob de la "Viperele negre". Aici sint plecati peste 400 de vrinceni. Printre acestia se afla si Florin Emil Cojocaru, de 30 de ani, nascut in Brasov dar cu domiciliul in Birsesti, care a fost ranit in urma unui atac insurgent. Militarul a fost ingrijit de specialistii de la un spital din Germania si se simte bine. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.