Ultima oră

TOP STIRI:Cutremur si zvon de cutremur

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 633 vizualizări
Da, doamnelor si domnilor. Sunt in Constanta si am simtit cutremurul. Cum ar spune un amic, taricel spre tariceanu. Cifrele calendarului de pe birou au oscilat putintel. O vibratie a trecut prin scaunul meu de lemn, de parca s-ar fi pregatit pentru un masaj. Si, da, lustrele sunt cel mai bun seismograf. In special cele de prost-gust, cu multi ciucuri.


de Catalin Sturza Blog de jurnalist cultural

Miercuri, 5 august 2009, 13:14 Actualitate | Opinii


Mult mai puternic am simtit, insa, cutremurul la televizor. Realitatea TV si-a dat imediat peste cap toate programele si a chemat niste oameni din redactie sa bata campii despre cutremur. Fiecare spune ce-si aminteste sau ce-i trece prin cap. A fost pomenit, bineinteles, si "marele cutremur" de care toata lumea se teme. Fiecare cu Moby Dick-ul sau. Jurnalistii, fie ca lucreaza la OTV sau la Realitatea, isi au balenele lor albe; "marele cutremur" este cetaceul mediatic universal, cine ii poate rezista?


Specialistii convocati de urgenta la Realitatea sunt de o impolitete incredibila. Un academician s-a ratoit la un moderator: "Nu intelegeti ca nu va aud?!". Verdictele oficiale (?) date de specialisti: cutremurul a fost unul usor, 5,5 Richter, epicentru in Marea Neagra sau in Bulgaria.


Mai palpitant decat cutremurul este zvonul de cutremur. Ca sa aveti parte cu adevarat de emotii tari, trebuie sa simtiti cutremurele la televizor. E diferenta dintre a vedea intamplator o tamponare pe strada si a urmari, la cinema, cu pop corn-ul in brate, "Furios si iute 3″. Au inceput si criticile: autoritatile nu fac nimic, suntem nepregatiti pentru cutremure etc.


Update: Antena 3 bate realitatea TV la capitolul comentatori; un domn cu ochelari de soare balmajeste ceva in studio despre niste unde: daca unda era la brau si apoi a ajuns la piept, inseamna ca s-a miscat marea. Telespectatorii sunt sfatuiti sa spuna cam pe unde le ajungea unda"¦


Citeste tot articolul si comenteaza pe Blog de jurnalist cultural.

(HotNews)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.