Ultima oră

EUROPA:UE vrea un concediu parental de minim 4 luni

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 557 vizualizări
Comisia Europeana a propus saptămana trecuta cresterea concediului parental minim de la 3 la 4 luni pentru fiecare copil, pina în 2011.

Reglementarea nu va afecta legile nationale din Romania, unde acest tip de concediu poate ajunge pina la doi ani. Concediul parental din cele 27 de tări ale UE este plătit sau neplătit, in functie de legislaÃia natională. El se adaugă concediului de maternitate, care este o pauză plătită de minim 14 săptămani după ce o mamă naste, si concediului de paternitate, dacă este acordat de statele membre. Propunerea Comisiei Europene va permite si ca trei din cele patru luni ale concediului să poată fi transferate de la un părinte la celalalt - de exemplu mama copilului ar putea avea un concediu de sapte luni iar tatăl si-ar putea lua cea de-a opta lună de concediu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.