Ultima oră

EUROPA:Germanii muncesc mai mult decit alti europeni

Ziarul de Vrancea
3 aug 2009 708 vizualizări
Germanii muncesc in medie 41,2 ore pe saptamina, prin aceasta Germania ocupănd locul sapte in ierarhia celor mai harnici europeni, locul unu fiind ocupat de Romania, aaa cum reiese dintr-un studiu Eurofound, publicat de revista germană Die Zeit.

Timpul mediu de lucru in cele 27 de tari membre ale UE este potrivit studiului de 40,4 ore pe saptamina. Cel mai mult se lucrează in Romania, cu un total de 41,8 ore pe saptamina iar la coada se afla Franta, cu 38,4 ore pe saptamina. Inaintea Germaniei se afla Bulgaria (41,5 ore), Austria (41,6 ore) precum si Polonia, Letonia si Cehia (cu 41,7 ore pe saptamina fiecare). La un total de 30 de zile in medie de concediu platit, germanii se bucura de mai mult concediu decit oricare din angajatii din UE, doar suedezii avind ceva mai mult concediu platit, si anume 33 de zile. In coada clasamentului se situeaza Estonia, unde angajatii au doar 20 de zile de concediu platit, in timp ce media celor 27 de state membre este de 25,2 zile de concediu platite.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.