Ultima oră

Aminari la plata din pricina crizei, dar nu in totalitate

Doina Ganea
1 aug 2009 857 vizualizări
Patronii care beneficiaza de pasuiri vor fi nevoiti sa achite penalitatile

Agentii economici care s-au bucurat ca vor beneficia de aminari la plata datoriilor catre stat trebuie sa ia in calcul si faptul ca ei nu sint totusi scutiti de plata majorarilor de intirziere la sumele pentru care au solicitat aminari la plata. Potrivit unui ordin al ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, contribuabilii pot beneficia de inlesniri sub forma aminarii la plata a obligatiilor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare. Aminarea la plata a obligatiilor fiscale se acorda la cererea contribuabililor, indiferent de forma de proprietate, modul de organizare si data infiintarii. într-un an calendaristic, aminarea la plata se poate acorda o singura data, iar perioada pentru care se aproba nu poate fi mai mare de 6 luni si nu poate depasi data de 20 decembrie a anului fiscal in care se acorda. Concomitent cu depunerea cererii de aminare la plata, contribuabilul solicita si eliberarea certificatului de atestare fiscala care va cuprinde sumele ce vor face obiectul aminarii. "Beneficiaza de aceasta inlesnire contribuabilii care nu au restante la data de 30 septembrie 2008, cei care si-au depus toate declaratiile fiscale conform legii pentru perioada 1 octombrie 2008 si data depunerii cererii de aminare la plata, daca nu au inscrise fapte in cazierul fiscal si daca nu au atrasa raspunderea privind procedura insolventei si raspunderea solidara. Pe perioada aminarii la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen se datoreaza majorari de intirziere", se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Aminarea la plata se solicita de catre contribuabili, in baza unei cereri depuse la organele fiscale competente. Termenul general de solutionare a cererilor de aminare la plata este de maxim 15 zile de la data depunerii solicitarii. Concomitent cu aceasta, contribuabilul solicita si eliberarea certificatului de atestare fiscala care va cuprinde sumele ce vor face obiectul aminarii la plata. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.