Ultima oră

Fara bijuterii si machiaj strident la Penitenciar

Nicoleta Cristea
1 aug 2009 1066 vizualizări
Functionarii cu statut special din sistemul de penitenciare nu au voie sa poarte sapca pe ceafa sau sa nu isi asorteze sacoul cu cravata si camasa

Angajatii din sistemul penitenciarelor trebuie sa aiba o anumita tinuta vestimentara in timpul programului, aceste reguli fiind stipulate chiar intr-un ordin dat de ministrul justitiei. Chiar daca ordinul este recent, se pare ca nu prezinta nici un fel de noutate, intrucit cei care lucreaza in sistem sint atenti la tinuta si conduita afisata de mult timp. "Sint reguli de a purta uniforma. Nu poti sa umbli descheiat la sacou, sau cu camasa verde. Aceste reguli existau inca din timpul cind eram militar. Pina la urma sint reguli de politete", a aratat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Printre regulile specificate expres de ordinul dat la inceputul anului, functionarii publici cu statut special din sistemul de penitenciare nu au voie sa poarte sapca pe ceafa sau sa nu isi asorteze sacoul cu cravata si camasa. Acelasi ordin specifica faptul ca agentii si ofiterii din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor vor trebui sa poarte trei modele de uniforma, respectiv de ceremonie, oras si serviciu. Si asta nu e tot. Aceeasi norma arata si accesoriile pentru tipurile de uniforme. De exemplu, pentru uniforma de oras, acestia vor primi o caciula si un fular o data la la sase ani, doua costume la trei ani, doua perechi de pantofi la doi ani sau sase perechi de ciorapi pe an. Nici uniformele de sezon nu pot fi schimbate oricum, ci doar "printr-o decizie a directorului de unitate, in functie de conditiile climaterice locale". Accesoriile specifice sint si ele mentionate in ordin, stabilindu-se si in acest sens reguli. Astfel, in dreapta lateral trebuie asezat pistolul si bastonul, la spate catusele si carnetul pentru notite, in stinga spray-ul, iar in partea din stinga-fata - statia de emisie-receptie. "Si pentru femeile angajate aici sint reguli stricte privind accesoriile sau fardurile. Este normal, si nu cred ca e o treaba care ar trebui sa deranjeze pe cineva", a mai adaugat comisarul sef Ion Dita. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.