Ultima oră

Tripleti la maternitatea din Focsani

Ziarul de Vrancea
1 aug 2009 2163 vizualizări
Cei trei baietei s-au nascut prematur. Ultimii tripleti s-au nascut in judet acum zece ani

O femeie din Tecuci a adus pe lume miercuri noapte la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani tripleti. Mamica, in virsta de 30 de ani, a nascut inainte de termen trei baietei cu o greutate mica. Potrivit medicilor, doi bebelusi au cintarit la nastere 900 de grame iar al treilea a fost mai viguros, cintarind 1.500 de grame. Dr. Marin Popescu, seful sectiei de obstetrica-ginecologie, care a asistat nasterea tripletilor si a monitorizat gravida, spune ca sarcina a evoluat dificil. "Nasterea nu a fost la termen, a fost la 30 saptamini, adica prematura. In momentul in care mama a fost internata nu au mai putut fi stopate contractiile. Cu cit greutatea copiilor este mai mica, cu atit riscurile in evolutie sint mai mari la sarcinile multiple", ne-a spus dr. Marin Popescu. Medicii de la spital s-au straduit ca nasterea sa decurga cit mai normal si fara probleme, doi dintre bebelusi fiind adusi pe lume pe cale naturala, iar al treilea prin cezariana. Copiii au fost trimisi imediat la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi, avind in vedere prematuritatea si greutatea mica. Daca vor trece cu bine de primele saptamini, medicii spun ca au sanse sa plece acasa. Mamica mai are acasa o fetita, cei trei bebelusi fiind conceputi natural. Deocamdata familia nu s-a hotarit ce nume sa le puna copiilor. Medicii spun ca sarcinile multiple apar o data la 10.000 de cazuri. Insa cele in care fratii sint identici sint cu atit mai rare. Un astfel de caz apare o data la 150.000 de nasteri. La maternitatea din Focsani s-au mai nascut tripleti in urma cu aproximativ 10 ani. Este vorba despre singurele gimnaste triplete din Romania. Alina, Irina si Malina Postolache din comuna Straoane sint componente ale echipei Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani, fiind descoperite de antrenoarea emerita Adriana Lescovar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 19 ore, 42 secunde
buna ziua! incep s va zc k tot ceea c se scrie e o minciuna femeia aceea o cunosc si a fost foarte chinuita la nastere.a fost lasata sa sufere f mult naskand 2 copii p kle naturala iar p cel deal citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.