Ultima oră

Gardieni gasiti dormind in post sau plecati cu arma acasa

Iulia Crețu
31 iul 2009 831 vizualizări
Politia Comunitara din Focsani vrea sa renunte la serviciile a 29 de angajati din lipsa de contracte u nemultumiti, oamenii vorbesc despre colegi cu abateri care au fost pastrati la serviciu u controlul i-a gasit pe citiva angajati dormind in post sau plecati cu armamentul acasa

Citeva rapoarte de serviciu ale politistilor comunitari au ajuns in mina consilierilor locali focsaneni dupa ce institutia a decis sa renunte la serviciile a 29 dintre angajati. Gardienii disponibilizati sint suparati pe faptul ca, la concediere, nu s-a tinut cont ca unii oameni cu uniforma au avut abateri de la regulamentul Politiei Comunitare. In raport se arata numai despre un singur politist ca a lipsit din post si ca a plecat cu armamentul acasa, contrar normelor. "Ag. P. Popa Marian a parasit postul cu armamentul din dotare. Dupa aproximativ 45 de minute a fost contactat telefonic sa revina in post", semneaza raportul Grosu A., sef serviciu paza, si Postolache J., agent sef zona. Un coleg a fost gasit dormind in post. Intr-un raport facut la ora 02.05, in data de 16.06.2007, se arata: "La controlul efectuat ap. Slabu Ion dormea in post, iar ap. Popa Marian este lipsa din post (ap. Slabu Ion sustine ca a fost invoit de dl. dir. Gheorghe Ion)", semneaza aceeasi echipa de control. Consilierul local liberal Doina Fodoreanu afirma ca i-a facut o solicitare sefului de la Comunitari, Ion Gheorghe, pentru clarificarea situatiei. "Inainte de sedinta de Consiliu Local am fost oprita de un grup de vreo 10 gardieni care au reprosat Primariei si Consiliului Local ca nu facem nimic pentru dumnealor si ca ii tinem in brate numai pe cei care au un comportament total neadecvat acestei functii. Ne-au pus la dispozitie niste copii dupa niste rapoarte de-ale dumnealor din care rezulta ca mai multe persoane, care au fost pastrate in continuare in functii, au savirsit anumite abateri, printre care unul din agenti a parasit postul cu armament cu tot. Nu mi se pare normal, moral, sa nu tinem cont de niste lucruri in momentul in care disponibilizam niste oameni care au in spate familii. I-am propus domnului Gheorghe sa ne aduca la cunostinta in scris criteriile dupa care au fost facute aceste disponibilizari", a declarat Doina Fodoreanu. Politistii nemultumiti de modul cum s-au facut concedierile au depus recent si un memoriu la primarie, iar edilul Decebal Bacinschi a anuntat trimiterea unei echipe de control la Politia Comunitara. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.