Ultima oră

Focuri de arma la Gologanu si Autogara

Dan Chiriac
31 iul 2009 1154 vizualizări
Atacat cu un tirnacop de tatal sau, un tinar din Focsani si-a impuscat parintele in piept u alti doi focsaneni s-au amenintat cu arma la Autogara

Doua scandaluri produse in judet miercuri seara s-au terminat cu focuri de arma. Primul dintre ele a avut loc la Gologanu. Politistii au fost sesizati ca un barbat a fost impuscat in torace, fiind transportat la Spitalul Judetean pentru ingrijiri medicale. In urma primelor verificari efectuate, politistii au stabilit ca Sorin Buzatu, de 29 ani, din Focsani, in timp ce se afla la parinti acasa, in comuna Gologanu, pe fondul unor discutii contradictorii, a avut o altercatie cu tatal sau, Vasile Buzatu, de 54 de ani. Acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a incercat sa-si loveasca fiul cu un tirnacop, iar acesta a ripostat, tragind in directia lui doua focuri cu un pistol cu gloante de cauciuc, pe care-l detine legal. Barbatul a fost impuscat in zona pieptului si a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, fiind in afara oricarui pericol. Politistii efectueaza cercetari, dar se pare ca tinarul va scapa cu o sanctiune mai putin aspra, tinind cont ca a actionat dupa ce a fost atacat. Citeva ore mai tirziu, politistii focsaneni au fost sesizati ca in Piata Victoriei din Focsani, in zona Autogarii, a avut loc o altercatie intre doi tineri, iar unul dintre acestia a facut uz de arma. în urma primelor verificari efectuate a reiesit ca, pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de bauturi alcoolice, intre Ion Olteanu, de 29 ani, si Florin Neculai, de 25 ani, ambii din Focsani, primul dintre ei a tras doua focuri in plan vertical cu un pistol cu gaze, detinut legal. Nimeni nu a fost ranit, insa politistii cerceteaza in continuare cazul. Politistii atrag de altfel atentia asupra modului cum sint folosite aceste arme pentru autoaparare. "Desi in momentul autorizarii pentru detinerea si folosirea de arme politistii formatiunii specializate efectueaza instructajul sub aspectul respectarii dispozitiilor legale ce reglementeaza conditiile de asigurare, port si folosire a armelor, se constata ca din ce in ce mai multe persoane incalca dispozitiile legale in materie. Reamintim posesorilor de arme si munitii ca Legea 295/2004 sanctioneaza drastic nerespectarea prevederilor in domeniu, abaterile fiind sanctionate atit contraventional, cit si penal", precizeaza comisarul sef Mariana Apsotol, ofiterul de presa al politiei vrincene. Vrincenii se pare ca se folosesc tot mai des de armele pe care le poseda, legal sau nu. In aceasta luna oamenii legii au mai trebuit sa intervina la discoteca Doaga dupa ce un tinar a fost impuscat in spate, dar si la Cimpuri, unde un barbat din comuna a vrut sa arate ca el este "seful", fluturind un pistol intr-un bar. Arma fusese introdusa ilegal in tara. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.