Ultima oră

Sistem informatic nou la Agentia pentru Prestatii Sociale

Daniel Garleanu
31 iul 2009 2155 vizualizări
Noul sistem informatic, denumit SAFIR , va impiedica platile duble catre beneficiarii de ajutoare sociale u acestia vor fi identificati dupa codul numeric personal

Sistemul informatic al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea s-a schimbat. Noul program informational se numeste "SAFIR", a fost creat de francezi si aduce noutati cu privire la organizarea si plata beneficiarilor de ajutoare sociale, acestia fiind identificati in baza de date prin intermediul Codului Numeric Personal (CNP). Baza de date a beneficiarilor va cuprinde de la 1 august intreaga familie si nu doar beneficiarul principal. Se doreste crearea unui singur sistem informatic care sa preia date de la primariile din judet si de la institutiile publice si pe care sa le prelucreze in vederea stabilirii drepturilor persoanelor beneficiare de orice tip de prestatie, alocatia de stat pentru copiii cu virsta de pina la sapte ani, indemnizatia pentru cresterea copilului, prestatia pentru persoanele cu handicap si alte ajutoare sociale. Sistemul functioneaza on-line pe suport informatic, astfel impiedicindu-se situatiile in care beneficiarii incasau de doua ori in judete diferite indemnizatia pentru cresterea copilului, de exemplu. In prezent, angajatii AJPS descopera tainele noului sistem, recunoscind ca va urma o scurta perioada in care se vor familiariza cu noua aplicatie care va gestiona plata unica a prestatiilor sociale. "Programul informatic SAFIR aduce elemente de noutate. In prezent sintem in faza de implementare. Sistemul este gindit conform normelor UE si cuprinde reglementari legislative. Singurul neajuns ar fi ca noul sistem nu permite o situatie a beneficiarilor pe sexe", ne-a declarat Lavinia Claudia Ionescu, director coordonator al AJPS. Implemetarea programului la nivel national a inceput in data de 18 mai si se va incheia la 1 august, perioada in care unele birouri ale AJPS au functionat dupa un program scurt. Sistemul a fost introdus in toate judetele si se urmareste simplificarea relatiei dintre judete si autoritatile centrale din domeniu. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.