Ultima oră

INTERNATIONAL:Polonia amănă adoptarea euro după 2012

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 533 vizualizări
Polonia nu va adopta moneda euro în anul 2012, asa cum s-a anuntat în trecut, a declarat miercuri vice-ministrul Finantelor, Ludwik Kotecki.

Aceasta este prima declaratie oficială care pune in discutie aderarea la euro in 2012, una din prioritătile pe care si le-a fixat guvernul condus de Donald Tusk. De la inceputul crizei mondiale, care a provocat o incetinire semnificativă a economiei poloneze, responsabilii guvernamentali de la Varsovia au refuzat să abandoneze ideea aderării la euro in 2012, chiar dacă au recunoscut că această dată a devenit nerealistă. Pentru a putea intra in zona euro o tară aspirantă trebuie să respecte cinci criterii de convergentă, dintre care cele mai importante vizează o inflatie Ãinută sub control si o strictă disciplină in materie de cheltuieli publice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.