Ultima oră

Domnilor primari, ce facem cu parcurile?

Iulia Crețu
30 iul 2009 1292 vizualizări
cititorii Ziarului de Vrancea le transmit mai marilor judetului ca-i asteapta sa se joace in leaganele si toboganele aflate intr-o stare deplorabila in tot judetul

Nu doar Focsanii sint deficitari in ceea ce priveste locurile de joaca pentru copii. In municipiul Adjud, singurul parc pentru cei mici arata la fel ca pe vremea actualilor"¦ parinti care vin cu mogildetele la distractie. Cum arata exact zona? Nicoleta din Adjud spune ca a trait un deja-vu. "Periculos, deprimant, obosit si cu siguranta in neconformitate cu normele europene. Pentru copii celor aproximativ 20.000 de locuitori ai orasului, este singurul loc de joaca. Pentru a prinde loc la singurul leagan cit de cit functional, se sta la coada, iar toboganele, balansoarul si «asa-zisul» labirint au cel putin 25 de ani, le-am recunoscut,... sint aceleasi de pe vremea cind eram eu mica. Toate sint atit de deteriorate, ca ti-e frica sa te uiti la ele, daraminte sa lasi un copil sa se urce", scrie Nicoleta, din Adjud, pe adresa "Ziarului de Vrancea". Indignata, cititoarea se intreaba cind a mers ultima data in parc primarul Constantin Armencea sau "presedintele judetului" Marian Oprisan. Nicoleta face trimitere si la spiritul civic al locuitorilor mai cu dare de mina din municipiul de pe Trotus, care ar putea face o donatie pentru reabilitarea parcurilor. "Cit pot costa o mina de ciment, alta de vopsea, niste scinduri si niste suruburi? Stie domnul primar cum arata parcul orasului?", ne mai scrie Nicoleta. Primarul Constantin Armencea recunoaste ca situatia deplorabila a spatiilor de distractie pentru micuti nu ii este straina, insa spune ca pustii trebuie sa astepte pina primavara viitoare pina vin fondurile europene. "Acum doua saptamini am fost prin parcuri, pentru ca apoi am plecat in concediu. Sintem deficitari la acest capitol, dar parcul este in reabilitare printr-un proiect pe Mediu. Vom primi 10 miliarde de lei vechi pentru spatiul de joaca din Parc si pentru cel de la Spital. Stiu, e dureros ca nu avem locuri de joaca, dar sint multe de facut si pentru copii am inceput cu scolile", ne-a spus primarul social democrat din Adjud, Constantin Armencea. Voturile nu or veni ele de la cei care se dau in leagan, dar parintii lor cu siguranta va pot taxa, stimati edili. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.