Ultima oră

Noi apeluri de proiecte pentru standardizare

Doina Ganea
29 iul 2009 795 vizualizări
Doua firme vrincene vor ca produsele lor sa indeplineasca standardele calitatii

Autoritatea de Management Programul Operational Sectorial CCE a aprobat variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului pentru proiectele privind "Sprijinul pentru accesul pe noi piete si internationalizare" si cele de "Sprijin pentru implementarea standardelor internationale", din cadrul Axei prioritare 1, DMI 1.1. referitoare la investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM. Beneficiarii eligibili in cadrul acestor apeluri de proiecte sint microintreprinderile, intreprinderile mici, intreprinderile mijlocii si societatile cooperative. Cererile de finantare pentru aceste operatiuni vor putea fi inregistrate electronic incepind cu data de 10 august 2009. Inchiderea apelurilor de proiecte se va realiza la depasirea a de doua ori bugetul alocat pentru fiecare dintre operatiuni raportat la proiectele depuse sau, daca aceasta conditie nu este indeplinita, la trecerea a patru luni de la deschiderea inregistrarii on-line. Intensitatea sprijinului financiar nerambursabil acordat poate ajunge pina la 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru microintreprinderi si intreprinderile mici si respectiv 60 % din totalul cheltuielilor eligibile pentru intreprinderile mijlocii. Tipurile de proiecte care pot primi finantare in cadrul apelului sint infiintarea, modernizarea si acreditarea de laboratoare de incercari si etalonari, implementarea si/sau certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001 (produselor si/sau serviciilor), sistemelor de management al mediului ISO 14001 sau EMAS sau sistemului de management integrat calitate/mediu, etichetarea ecologica si certificarea produselor/serviciilor/proceselor. Potrivit secretarului de stat din cadrul Agentiei Natioale a IMM-urilor, Maria Pircalabescu, la nivelul judetului Vrancea, pina la 20 iulie, in cadrul acestor linii de finantare pe "standardizare" au fost depuse si aprobate doua proiecte apartinind firmelor Balcanic Prod SRL si Balcanic Bopp SRL, ambele din Focsani. Valoarea fiecarei cereri de finantare este de 16.013,20 lei, din care 2.606,80 de lei reprezinta alocatie de la bugetul de stat

Bugetul apelului de proiecte este de 30,1 milioane lei. In cadrul Operatiunii 113 "" "Sprijin pentru accesul pe noi piete si internationalizare", tipurile de proiecte care pot primi finantare in cadrul apelului sint cele referitoare la participari la tirguri si expozitii internationale, organizate in tara sau strainatate, cu stand propriu, participari la misiuni economice in strainatate, promovarea pe noi piete internationale, identificarea furnizorilor/clientilor externi prin programele Hosted Buyers. Bugetul apelului de proiecte este de 15,05 milioane lei. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.